Jipii, kuvat näkyy taas!! Tämmöisen kakun siis tein aiemmin maalaamani marsipaanikuvan alle.

946714.jpg

946716.jpg

Tein tämän kakun siis ystäväni tyttären 11-vuotissynttäreille. Sankarin ainoa toive oli saada suklainen kakku ja koristelun ja värien suhteen sain täysin vapaat kädet. Kakku on muuten täysin laktoositon, ainoastaan täytteen suklaat ovat vähälaktoosisia. Pohja on ihan perinteinen kahdeksan munan sokerikakkupohja, jonka kostutin laimennetulla ja sitruunamehulla maustetulla sokeriliemellä. Kakun molemmissa väleissä on Marianne-suklaamoussea, joka oli muuten TOSI hyvää!! Marsipaanimaalauksen alla on kaakaolla ja piparminttuaromilla maustettua sokericremeä (ja sekin oli hyvää!!), pursotukset ovat mansikkatomusokerilla maustettua laktoositonta vispikermaa ja koristeet vaahtokarkkimassaa. Lisäsin tuon maalauksen päälle vielä pinkkiä kimaltavaa koristelugeeliä, joka näytti luonnossa ihan kivalta, mutta kuvassa vähän epämääräiseltä sotkulta...

Laitan tähän vielä tuon marianne-suklaamoussen ohjeen, joka siis riitti ison (halk. 28 cm) kakkuun molempiin väleihin.

2 levyä (yht. 400 g) taloussuklaata

4 kananmunaa

1 dl ruokokidesokeria

1 rs laktoositonta tuorejuustoa (Viola)

2 prk (yht. 4 dl) laktoositonta vispikermaa

1 pss Mariannekarkkeja murskattuna

8 liivatelehteä

tilkka vettä

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa (sekoita välillä) ja anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma ja vaahdota (eri kulhossa) myös munat ja sokeri. Lisää tuorejuusto muna-sokerivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää tuorejuustoseokseen sulatettu suklaa koko ajan hyvin sekoittaen. Sulata liotetut liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja lisää liivateseos suklaamassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää suklaaseokseen myös mariannemurska ja kermavaahto ja sekoita mousse tasaiseksi.

Olen kakkuun ihan tyytyväinen, siitä tuli kutakuinkin semmoinen kuin suunnittelinkin. Myös synttärisankari taisi olla samaa mieltä, jos haltioituneesta ilmeestä voi mitään päätellä!! Oli kiva nähdä että kakku oli mieleinen niin tyttärelle kuin äidillekin.. Ne aidot, ihastuneet reaktiot oli kyllä paras kiitos!!

Onnea Johanna, vielä kerran!! Toivottavasti teillä oli hauskat (ja makoisat) juhlat!!