Tätä herkkua maisteltiin viime viikolla miehen synttäreiden kunniaksi.

2051679.jpg

Kanelin ja omenan makuinen täyte, pinnalla kinuskikastiketta ja kanelilla maustettua kermavaahtoa. Aivan ihanaa!!

Ohjetta kirjoitan, kunhan taas ennätän istumaan koneella hiukan pidempään..

Edit: No niin, ohjetta viimein! Toivottavasti olette jaksaneet odottaa =)

Pohjana käytin tässä kääretorttupohjan palaa, jonka kostutin kevyesti maidolla. Toki tähän voisi tehdä ihan tavallisen keksinmurupohjankin, näin joulun lähestyessä vaikka pipareista tai kaurakekseistä kanelilla maustettuna tai mitä kukin haluaa..

Täyte: 6 liivatelehteä

2 prk omena-kanelirahkaa (Valio)

2 pss Blå Bandin omena-kanelikeitto-aineksia (siis ihan jauheena)

1 rkl vaniljasokeria

3 dl vispikermaa

(sokeria maun mukaan)

tilkka vettä

Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon keittoainekset ja vaniljasokeri. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Kaada liivateneste ohuena nauhana rahkan joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Maistele, tarvitseeko sokeria lisätä (sen ehtii vielä tässä vaiheessa). Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai vaikka yön yli. Minulla kakku oli pakkasessa pari viikkoa, sillä tein sen hyvissä ajoin. Kätevää vaikka joulua ajatellen...

Otin kakun aamulla jääkaappiin sulamaan ja koristelin sen alkuillasta pikaisesti kermavaahdolla ja valmiilla kinuskikastikkeella. Kinuskikastike ei ole juoksevuutensa vuoksi kovin hyvä ratkaisu tällaisen kakun päälle, mutta kakku syötiin melkein saman tien eli se ei haitannut eikä ehtinyt pahasti valumaankaan. Kermavaahdon maustoin ruokotomusokerilla ja kanelilla ja se oli tosi hyvää! Sopisi loistavasti vaikka mihin ihaniin joulunajan herkkuihin (vaikka minä kaneli-fanina käytän kanelia ihan ympäri vuoden).

Samantapaista kakkua olen tehnyt ihan maustamattomastakin rahkasta, tosi silloin keittoaineksia kannattaa käyttää koko paketti (eli 3 pss), jotta maku on riittävän voimakas, sekä sokeria (ja ehkä kaneliakin) tietysti joutuu kakkuun lisäämään. Tämä sopii hyvin vaikka pikkujouluherkuksi, suosittelen!!