Tämä kakku ei oikeastaan ole ihan sitä, mitä halusin sen olevan. Maut kyllä olivat kohdallaan, mutta ulkoasu meni hiukan mönkään..

880604.jpg

880605.jpg

Tämä kakku on itseasiassa ensimmäinen mihin kokeilin tuota korinpohjapursotusta reunoille ja siltä se myös näyttää! Pursotusten kanssa tuli hiukan kiire ja tein pystyviivat kerralla koko kakun ympärille pyöreällä tyllalla ja sen jälkeen vaakaviivat korinpohjatyllalla. Paljon siistimmän lopputuloksen olisi saanut pursottamalla vuoron perään pystyä ja vaakaa. Pystyviivat, samoin kuin nuo muut tummat pursotukset sekä kakun päällinen on suklaakermavaahtoa. Vaahdotin 2 dl vispikermaa ja vatkasin sen joukkoon levyllisen sulatettua (Pandan) tummaa suklaata. Tuli kyllä tosi suklaista ja hyvää!! Tuo vaaleampi kermavaahto (jonka väri ei kuvassa kunnolla näy) on maustettu Lidlin Irish Cream-pikakahvijauheella, sekä ripauksella vanilja- ja tomusokeria. Vaahto maistui ihan taivaallisen hyvältä! Ja se on paljon sanottu ihmiseltä, joka ei kahvia juo!! 

Kakkupohja on kaakaolla maustettu neljän munan kakkupohja, jonka paistoin 24 cm:n vuoassa. Kostutukseen käytin tuosta samaisesta Lidlin kahvijauheesta tekemääni kahvia, johon lisäsin hiukan vaniljasokeria. Täytteenä kakun molemmissa väleissä on valkosuklaamoussea, johon lisäsin myös tilkan tuota kahvia (tuli tosi hyvää!). Makuyhdistelmä koko kakussa kyllä toimi!! Valkosuklaa, tumma suklaa ja tuo hiukan erilainen kahvinmaku sopivat ihanasti yhteen, vaikka itse sanonkin. Pursotusten epäonnistuminen otti kuitenkin niin paljon päähän, etten enää jaksanut kakun koristeluun panostaa kuten olin ajatellut, vaan nakkasin päälle muutaman kaupasta ostetun suklaaruusun ja -lehtiä (ovat muuten samasta paketista). Ripottelin pinnalle lisäksi muutaman kultaisen sokerikuulan ja siinäpä se..

Tein tämän kakun oikeastaan hetken mielijohteesta, mutta tänään tällä juhlistettiin vanhempieni ja oman perheen kanssa kuopuksen 11kk-synttäreitä ja toissapäivänä otettuja ensiaskeleita!! Nyt sitten pitääkin äipällä melkoista kiirettä, typsyn vauhti sen kun kovenee!!