Keskimmäinen tyttäremme täytti viime viikolla 4 vuotta ja synttäreitä juhlimme sunnuntaina. Synttärikakun aihe on ollut selvillä jo kauan; Winx-kakku on saatava ja nimenomaan Tecna! Tämmöisen luomuksen äiti sitten sai loihdittua..

1234773835_vw 334.jpg

1234773787_vw 337.jpg

1234773880_vw 340.jpg

1234773742_vw 336.jpg

Kakussa on neljän munan pohja, jonka kostutin vadelmamehulla. Täytteeksi laitoin aivan ohuen kerroksen vadelmahilloa ja reilusti mariannekarkkirouheella maustettua kermavaahtoa. Kuorrutusta varten värjäsin kermavaahdon Wiltonin pinkillä pastavärillä.

Maalasin Tecnan marsipaanilevylle ja leikkasin kuvan sitten irti, sillä halusin kakkuun mahdollisimman vähän marsipaania (ja hiukan kolmiulotteisuutta siinä samalla..). Suunnittelin kuvan koon tarkoituksella noin isoksi, sillä halusin että keijun siivet nousevat pursotusten päällä koholle ja kuva näyttää elävämmältä. Maalauksen päälle ripottelin vaaleanpunaisia, kimmeltäviä koristerakeita ja valkoista glitteriä tuomaan lisää keijumaista ilmettä. Kukkaset ja lehdet on myös marsipaania, suihkittuna helmiäisellä tottakai!

4-vuotiaamme oli onneksi tyytyväinen keijumaiseen kakkuunsa ja lisää Winx-aihetta pääsen tekemään keväämmällä esikoisen 7-vuotisynttäreille. Aihe tosin saattaa ehtiä vaihtumaan ennen sitä vielä monta kertaa..

Eilisten synttärijuhlien jäljiltä jääkaappi on vieläkin täynnä herkkuja, sillä sairastelujen ym. vuoksi saimme lopulta vain kourallisen vieraita.. Kakkujen, keksien ym. lisäksi tarjolla oli myös tosi hyvää (vaikka itse sanonkinSilmänisku) kinkkupiirakkaa, josta en lopulta muistanut edes kuvaa ottaa. Postaan ohjeen tännekin, kunhan teen piirakkaa seuraavan kerran ja saan kuvankin otettua. Nyt täytyy kai lähteä tyhjentämään sitä jääkaapia, eli kakkua napaan vain.. Leipomisiin!!