Ihana pieni kummityttömme kastettiin tänään ja minä sain kunnian olla kakku-leipurina. Kakusta toivottiin yksinkertaista ja herkkää enkä ole ihan varma oliko tämä sitä, mutta tämännäköinen oli lopputulos. (kuvien laatu ei ole paras mahdollinen, mutta eiköhän näistä selvää saa vaikka värisävyt eivät olekaan aivan aidon veroiset..)

1034003.jpg

1034005.jpg

1034006.jpg

Kakku on gluteeniton ja täysin laktoositon. Pohjana on 8 munan perinteinen sokerikakkupohja, jota kostutin vadelmamehulla. Täytteeksi toivottiin vaniljakreemi-kermavaahtoseosta ja kuningatarhilloa, johon sekoitin vielä pari desiä kokonaisia mustikoita. Kakun päällä on marsipaanille aiemmin maalaamani vauvakuva ja pursotukset ovat mansikkatomusokerilla ja vaniljakreemijauheella maustettua kermaa (jonka väri ei luonnossa ollut noin keltainen!!). Lopuksi ripottelin vielä muutaman sokerihelmen lisäkoristeeksi.

Tämä oli ensimmäinen tekemäni gluteeniton täytekakku ja olin kyllä iloisesti yllättynyt. Kakkupohja niin maultaan kuin rakenteeltaankin oikein onnistunut. Käytän kyllä noita Semperin gluteenittomia jauhoja vastaisuudessakin, uskoisin että ne antavat lisämakua myös tavalliseen kakkupohjaan vehnäjauhojen joukkoon lisättynä.

Onnea vielä kerran, Emmi-Ilona Eveliina ja kiitokset mukavista juhlista!!