Laitanpa kuvaa tekemistäni koristeista. En koskaan muista kuvata koristeita sitä mukaa kun niitä valmistuu. Tästäkin koriste-erästä suurin osa on tullut jo käytettyä tilauskakkuihin, hääpäiväkakkuun ja ties mihin muualle. Tänään tein jo uutta vaahtokarkkimassaa (Eben loistavalla ohjeella!!) odottamaan muovailua, mutta tässä siis hiukan vanhempaa varastoa.

769991.jpg

Etualalla olevat valkoiset pikkukukat ja vihreät lehdet on pikeerikoristeita ja pehmopupun pallo, sekä tossujen nauhat on marsipaania, kaikki muut ovat vaahtokarkkimassaa. Osassa kukista näkyy olevan vielä tomusokeritkin jäljellä. Vauvan tossujen ja pupun idean kopsasin jälleen Ebeltä, samoin vinkkiä joihinkin kukkiin. Kiitos vain ideoista! Keltaiset ja siniset kukat on tehty värjätystä massasta, samoin kuin nuo hiukan voimakkaamman pinkit kukat. Vaaleanpunaisten kukkien, tossujen ja pupun pohjaväri on peräisin suoraan vaahtokarkeista, korostukseksi sipaisin pinkkiä kimallejauhetta. Se elävöittääkin kivasti kukkia ja antaa ilmettä myös pupulle ja tossuille.

Koristeita tulee aina tehtyä kerralla isompi määrä ja välillä onkin vaikea keksiä miten säilyttää valmiit koristeet. Kananmunakennot ovat ihan käyttökelpoisia, samoin erilaisten keksipakettien sisällä olevat "muovilokerot". Sattumalta säästin myös joululta muutaman tyhjän konvehtirasian, joiden sisällä olevat muoviosat sopivat ihan loistavasti pienille kukille ja muille koristeille. Tietysti myös pienet pakastus- ym. rasiat ovat kovassa käytössä. Minkälaisia säilytysvinkkejä teillä muilla on?