Uuni oli tänään ruuanlaiton jälkeen sopivasti lämmin, joten tekaisin pitkästä aikaa tätä helppoa ja nopeaa marjapiirakkaa. Alkuperäinen ohje on Kaarina Roinisen kirjasta Maukasta ruokaa kotikeittiöstä, mutta muuttelin ohjetta jonkin verran, vaihdoin sulatetun rasvan juoksevaan margariiniin, vehnäjauhot hiivaleipäjauhoihin ja lisäsin leseitä sekä vähensin sokerin määrää. Piirakasta tuli siis suorastaan terveellistä ;)

1474005.jpg

Tein kokonaisen pellillisen piirakkaa eli tuplasin alkuperäisen ohjeen. Tämä on oivallinen tapa tyhjentää pakkasesta viime kesän marjasatoa. Tässä vielä ohje, kuten sen itse tein:

Pohja: 1,5 dl sokeria

4 dl hiivaleipäjauhoja

1 dl vehnäleseitä

2 tl leivinjauhetta

2 dl juoksevaa margariinia

2 dl vaniljajugurttia

2 kananmunaa

Täyte: 2 kananmunaa

4 dl vaniljajugurttia

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Pinnalle 4-6 dl marjoja (itse laitoin tosi reilulla kädellä, varmaan 8 dl)

käytin musta- ja punaherukoita, mustikoita ja vadelmia

Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää joukkoon margariini, jugurtti ja munat. Sekoita taikinaa vain sen verran että ainekset tasoittuvat. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Levitä täyte tasaiseksi ja ripottele päällimmäiseksi marjat. Paista piirasta 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. 40 minuuttia (paistoaika riippuu aika paljon pellin koosta eli piirakan paksuudesta).

Piirakasta tuli tosi marjainen ja mehevä, sillä tykkään että piirakassa saa olla runsaasti marjoja. Jos epäilyttää että piirakasta tulee liiankin kostea, marjat voi pyöräyttää perunajauhoissa ennen piirakan päälle ripottelemista. Tällä ohjeella voi tehdä myös omena- tai raparperipiirakan.