En nyt tälle parempaakaan nimeä keksinyt.. Joka tapauksessa niin hyvää, että tätä on tullut leivottua jo useammankin kerran ja pari kertaa on ollut kamerakin lähettyvillä..

Ohjeen kakkuun kirjoittelen myöhemmin (tämäkin nimittäin täytyy kääntää ensin suomenkielelelle), mutta sen verran vinkkaan, että kuorrutukseen käytin tämmöistä (ainakin itselleni) uutta tuttavuutta..

Haaparannan tuliaisia nämäkin, en edes tiedä onko vastaavaa Suomen markkinoilla olemassakaan.

Mutta ohjetta ja muuta höpinää siis luvassa myöhemmin..

Edit: Tässä vihdoin ja viimein ohje testattavaksi

Pohja: 75g voita tai margariinia

3 kananmunaa

3 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 tl inkivääriä

1,5 tl kanelia

0,5 tl neilikkaa

 0,5 tl kardemummaa

(korvasin mausteet vastaavalla määrällä piparkakkumaustetta)

1 tl soodaa

2,5 dl kuohukermaa

Täyte: n. 3 dl lakkahilloa

Kreemi: 1 dl meesvoita (siis tuota kuvassa näkyvää messmöriä)

2 dl mascarpone-tuorejuustoa

1 dl ranskankermaa

1 dl tomusokeria

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan yhdessä kerman ja voisulan kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vatkaa. Paista taikina voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa (käytin halk. 24 cm vuokaa) 175 asteessa n. 45 min. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku vuoasta (mielellään ritilälle)ja anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Vatkaa kreemin ainekset sekaisin tasaiseksi massaksi. Levitä alemmalle kakkupohjalle ohut kerros kreemiä ja sen päälle reilusti lakkahilloa. Nosta toinen pohja päälle ja levitä loppu kreemi koko kakun päälle ja miksei myös reunoille. Koristele halutessasi esim. kokonaisilla hilloilla/lakoilla. Kakku on parhaimmillaan, kun se saa tekeytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai vaikka yön yli.

Tämä kakku on kerrassaan ihanaa ja suosittelen testaamaan reseptiä, jos vain satutte jostain saamaan tuota messmöriä (meesvoita siis suomennettuna) käsiin. Sitä ei oikein voi millään tässä ohjeessa korvata, sillä se antaa kuorrutuskreemille ihan omanlaisensa, lähes toffeemaisen maun. Herkullista!!! Lakkahillon tilalla voi mainiosti käyttää esim. omenahilloa; sen maku sopii mausteisen kakun ja ihanan kreemin seuraksi oikein hyvin!

Tämä ohje on myös peräisin Två systrars söta-kirjasta. Kirja on kerrassaan ihana ja innostuin näiden siskosten luomuksista niin paljon, että hankin samantien pari muutakin heidän leivontakirjaansa