Ostin ison pussillisen kotimaisia omenoita ja tietysti niistä oli tehtävä piirakkaakin.

920159.jpg

Halusin kokeilla vaihtelun vuoksi jotain uutta piirakkaohjetta ja muistin Vilijaanan houkuttelevan luumupiirakka-ohjeen. Muuntelin ohjetta hiukkasen ja kirjoitan sen tähän siten kuin itse tein:

Pohja: 2 dl vehnäjauhoja

n. 1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

1 dl ruokokidesokeria

0,5 dl sulatettua voita

1 dl maitoa

1 kananmuna

Täyte: hapokkaita omenoita (taisin laittaa 4)

kanelia ja ruokokidesokeria

n. 0,5 dl valmista kinuskikastiketta (voi laittaa hiukan reilumminkin)

Päälle: 1 prk kermaviiliä

2-3 rkl kinuskikastiketta

1 kananmuna

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi ja levitä voidellun piirasvuoan pohjalle ja hiukan myös reunoille. Kuori ja viipaloi omenat ja asettele ne taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria oman maun mukaan ja valuta pinnalle vielä kinuskikastiketta. Sekoita kermaviiliin muna ja hiukan kinuskikastiketta ja kaada seos vuokaan omenaviipaleiden päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa puolisen tuntia. Anna jäähtyä haaleaksi ennen tarjoilua.

Kiitos Vilijaana mainiosta ohjeesta!! Hyvää tuli näin omenaversionakin, voin vain kuvitella miten hyvää piirakka oli luumuista tehtynä! Tarjosin omenapiirakan vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kera. Hyvin upposi!