Lapset on taas sairastelleet ja leipomiset on väkisinkin jääneet vähiin. Nyt kun neidit alkavat taas olla terveitä, oli pakko päästä jo hiukan jauhoja pölistelemään. Sen seurauksena syntyivät tämmöiset rahkatortut vai olisivatko piirakoita...

1431110.jpg

Tämä meni parhaalle ystävälleni päivän piristykseksi (sairasta pikkuista hänkin kun on hoivaillut)..

1422088.jpg

..ja nämä pienemmät versiot jäivät kotiin syötäväksi.

Näissä piirakoissa on muropohja, jonka päälle laitoin sitruunatahnaa (TAAS, mutta se vain on niin hyvää!), vaniljaisen rahkatäytteen ja pinnalle vielä hiukan sitruuna-tahnaa, johon pyörittelin tikulla tuommoiset kiemurakuviot. Tietysti pinta olisi ollut nätimpi jos olisin jaksanut (lue: ehtinyt) panostaa noihin kuvioihin enemmän. Noh, joka tapauksessa maku oli hyvä ja sehän se kai edelleen on se tärkein!!

Edit: Kommenteissa pyydettiin ohjetta näihin piirakoihin, joten tässäpä tämä tulee:

Pohja: 150 g margariinia tai voita

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

3,75 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

Täyte: 500 g maitorahkaa (käytin rasvatonta)

3 kananmunaa

0,5 dl sokeria

0,75 dl vaniljakreemijauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl kermaa

Väliin ja päälle sitruunatahnaa eli lemon curdia

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vaahtoon välillä hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (tein tästä määrästä pienen halk. 18cm:n tortun ja muffinipellillä 12 pientä piirasta). Laita vuoka jää-kaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Vatkaa rahka, munat, sokerit ja kreemijauhe tasaiseksi seokseksi. Nostele lopuksi joukkoon pehmeäksi vaahdotettu kerma. Levitä pohjataikinalle sitruunatahnaa ja lusikoi päälle vaniljarahkatäytettä. Laita vajaa desi sitruunatahnaa muovipussiin ja leikkaa sen kulmasta pala pois. Pursottele tahnaa piiraiden pinnalle. Voit halutessasi pyöritellä pintaan vielä marmoroituja kuvioita. Paista n. 160 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla isompaa torttua noin tunti  (pienemmät piirakat kypsyvät nopeammin) kunnes täyte on hyytynyt. Peitä foliolla jos pinta uhkaa tummua liikaa. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Tästä ohjeesta siis tulee yksi isompi ja 12 pientä piirakkaa. Tavalliseen irto-pohjavuokaan (halk. 24cm) riittäisi varmasti 2/3 tästä ohjeesta. Pohjasta todennäköisesti ainakin tulee liian paksu, jos tekee ohjeen täysimääräisenä.