Meilläpäin alkaa mansikka-aika pian olla parhaimmillaan, joten nyt oli aika leipoa perinteinen kesäherkku, mansikkainen Brita-kakku. Saimme sopivasti vieraitakin juuri kun kakku oli valmis! Tämäkin on yksi omista lemppareistani ja tuoreista mansikoista tehtynä aina niin uskomattoman hyvää!!

Brita-kakkua on tehty jo monissa muissakin blogeissa, mutta laitan kuitenkin tähän myös oman ohjeeni.

758828.jpg

Pohja: 150 g voita tai margariinia

1,5 dl sokeria

3 munankeltuaista

2,25 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1,5 dl maitoa

Marenki: 3 munanvalkuaista

2,25 dl sokeria

Pinnalle Wiener nougat-crushia ja mantelilastuja

Täyte: 2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna

Wiener nougat-crushia

tuoreita mansikoita

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vaahtoon hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina pellille voidellulle leivinpaperille niin saat suorakulmaisen kakun. Minä paistoin pohjat tällä kertaa kahdessa pyöreässä (halk. 28 cm) irtopohjavuoassa.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä koko ajan hyvin vatkaten. Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja Wiener nougat-crushia. Paista pohjia 175 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja marenki kauniin vaaleanruskea. Anna pohjien jäähtyä.

Vaahdota vaniljakastike ja viipaloi mansikat. Leikkaa pohjalevy kahtia, mikäli paistoit sen pellillä. Levitä pohjalevyn päälle vaniljavaahto, ripottele päälle Wiener nougat-crushia ja viipaloidut mansikat. Nosta toinen kakkulevy päälle ja tupsauta pinnalle tomusokerihuntu. Koristele, jos haluat. Rosoinen pinta on kyllä kaunis ihan sellaisenaankin.

Tuon Wiener nougat-crushin voi jättää hyvin poiskin, kakku on herkullinen ilman sitäkin. Se kuitenkin sopii mielestäni Brita-kakkuun loistavasti!