Tämänkin ihanuuden nappasin ruotsalaisesta leivontakirjasta..

Kerrassaan ihana, suklainen kakku, jonka täyte toimisi ihanasti vaikka konvehteina!

Ohje luvassa myöhemmin..

Edit: Tässä viimein ohje

Pohja: 3 dl vehnäjauhoja

150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

2 rkl tomusokeria

3 rkl kaakaojauhetta

1 munankeltuainen

2 tl jääkylmää vettä

Täyte: 1,5 dl mustaherukoita (pakastettuja tai tuoreita)

2 dl kuohukermaa

300 g maitosuklaata (käytin Fazerin sinistä)

75 g huoneenlämpöistä voita

Nypi jauhot ja voi murumaiseksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakao ja lisää lopuksi keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja nosta jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.

Voitele piirasvuoka halk. 25 cm (käytin irtopohjavuokaa halk. 24 cm). Kauli taikina ohueksi, n. 2-3 mm paksuiseksi levyksi ja nosta vuokaan. Pistele taikina haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin vielä puoleksi tunniksi. Paista sitten uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

Anna piiraspohjan jäähtyä ja valmista sillä välin täyte. Soseuta mustaherukat mahdollisimman sileäksi soseeksi (esim. sauvasekoittimella). Kiehauta marjasose ja kuohukerma kattilassa ja nosta kattila pois levyltä. Lisää paloiteltu maitosuklaa marjaseoksen joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Lisää joukkoon voi pieninä nokareina. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna tryffelipiiraan jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Ohje on peräisin ruotsalaisesta leivontakirjasta Två systrars söta (ihana kirja, suosittelen!!)