Leipomukset on jääneet viime päivinä vähiin, sillä lapset ovat sairastumassa flunssaan ja hoivattavaa riittää vuorokauden ympäri. Jotain helppoa teki kuitenkin mieli leipoa ja kaivoin esiin tämän vanhan ja hyväksi havaitun kookoskakun ohjeen.

Älkää antako vaatimattoman ulkokuoren hämätä, sillä maku on ihana!! Ja mikä parasta, maistuu myös niille jotka eivät kookoksesta muuten pidä!

1007819.jpg

Tämä ohje on peräisin Kaarina Roinisen kirjasta Lumotut leivonnaiset ja siinä nimeltään Kookossydän. Kakulle piti keksiä uusi nimi kun tästä ei tullutkaan sydämenmuotoista vaan pyöreä. Leivoin tätä kakkua nuorempana useinkin kun asuin vielä vanhempieni luona, mutta jostain syystä olin unohtanut koko ohjeen. Ihan yhtä hyvältä kakku maistui tänäänkin!

100 g margariinia tai voita

1,5 dl fariinisokeria

1 kananmuna

1 dl kermaa (voi olla hapantakin)

1,5 dl kaurahiutaleita

1,5 dl vehnäjauhoja

2 tl kanelia

1 tl soodaa

pieni ripaus suolaa

Pinnalle: 0,5 dl margariinia tai voita sulatettuna

1 rkl kermaa

0,75 dl sokeria

1,5 dl kookoshiutaleita

1 tl vaniljasokeria

Vaahdota rasva ja sokeri ja vatkaa muna joukkoon. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydämenmuotoiseen vuokaan (itse tein irtopohjavuokaan jonka pohjalle laitoin leivinpaperin) ja tasoita taikinan pinta.

Sekoita rasvasulan joukkoon muut pinnalle tulevat ainekset ja levitä seos kakkutaikinan päälle. Paista kakkua alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä pinta foliolla mikäli se tummuu liikaa.

Kannattaa kokeilla, tämä on hiukan erilainen kookoskakku ja maistuu todella myös niille jotka eivät kookoksesta yleensä edes pidä!