Tämä on ollut kokeilulistalla jo tosi kauan ja nyt viimein sain leivottua..

Tiivistä, tahmeaa ja niin iiiiihanan suklaista!! Tämä ei todellakaan ole mitään kevyttä herkkua, mutta toisaalta jo pieni pala riittää taltuttamaan suklaanhimon..

Tästä kakusta siis riittää aika monelle herkuttelijalle, vaikka kakku ei kovin iso olekaan.

Tässä ohje:

200 g tummaa suklaata (käytin Fazerin)

200 g voita

200 g sokeria

4 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina)

2 tl vaniljasokeria (ei välttämätön, mutta minusta sopii kyllä)

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Anna jäähtyä hetki.

Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon.

Vaahdota valkuaiset. Lisää loppu sokeri ja vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää. Nostele valkuaisvaahto suklaaseoksen joukkoon ja sekoita varovasti ainekset juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halk. 24 cm) ja paista 190 asteessa noin 35-40 min. Tarkista kakun kypsyys tikulla.

Anna kakun jäähtyä noin 15 min ennen kumoamista (jos käytät irtopohjavuokaa, ei kakkua välttämättä tarvitse edes kumota). Kakku kohoaa komeasti paiston aikana, mutta lässähtää lopulta melko litteäksi, se kuuluu asiaan eli ei hätää! Kakku on parhaimmillaan kokonaan jäähtyneenä, eikä se pahastu parin päivän jääkaappi-säilytyksestäkään, päinvastoin!

Tähän kakkuun sopii loistavasti tosi tummat, paljon kaakaota sisältävät suklaat. Tuossa Fazerin suklaassa taisi olla 50 % kaakaota, mutta 70-80 prosenttiset toimisivat varmasti vielä paremmin. Kakku on tosi makeaa ja maistuu varmasti myös niille, jotka eivät tummasta suklaasta muuten välitä. Tykästyin itse tuohon kakun, kermavaahdon ja appelsiinin yhdistelmään. Pehmeä, vaniljasokerilla maustettu kermavaahto ja raikas appelsiini täydensivät ihanasti kakun täyteläistä suklaanmakua, suosittelen! Mikseipä kakun kaveriksi voisi kokeilla myös vaniljajäätelöä, muita hedelmiä tai vaikka marjoja.. Ihan mistä itse tykkää.