Olen yrittänyt tänään saada purettua edes osan kamerassa olleista kuvista, joten toivottavasti jaksatte selata blogia hieman enemmän, sillä kuvia tuli taas "muutama" kerralla Osa kuvista jää varmasti vielä odottamaan, sillä niiden mukana tulee uusia ohjeita, joita olen bongannut ulkomaisista leivontakirjoista ja ne täytyy ensin kääntää suomenkielelle. Samoin aiemmin postaamaani kuvat odottelevat vielä tekstejä, mutta jospa nekin vielä täydentyisivät..

Tässä kuitenkin tämän viikonlopun aikaansannoksia; kirjakakku taiteelliselle ja erähenkiselle miehelle..

Harmi, kun tuo maalaus kiiltää ikävästi joka ikisessä kuvassa..

Päivänsankari on siis taiteellinen ja tekee mm. maalauksia kynäruiskulla ja siksi valitsin kakkuunkin tuollaisen värikylläisen metsämaiseman (hiukan mallia otin netistä löytämästäni valokuvasta), vaikka alunperin suunnittelinkin jonkin eläimen (hirven tai karhun) maalaamista. Lisäksi tein muutamia marsipaanipuolukoita ja lehtiä täydentämään tuota tekstisivua.

Kakussa on varsin muhkea kahdentoista munan pohja, jonka kostutin metsämansikkamehulla. Täytteeksi kakkuun tein mousset mansikoista ja mansikka-valkosuklaasta. Kakun pintaan sivelin sokericremeä kosteuseristeeksi ja samalla tavaralla tein myös "sivupursotukset" kakun reunoille. Kirjan sivut kakun pinnalla ovat marsipaania, samoin puolukat ja tekstin kirjaimet. Maalaukseen käytin jälleen Wiltonin pastavärejä.

Toivottavasti kakussa tuli riittävästi esille niin taiteellisuus, kuin erähenkisyyskin ja kakku oli päivänsankarille mieleen!! Onnea!!