Säilöin eilen mansikoita pakkaseen talven varalle. Tuli niitä kyllä melkoisesti syötyäkin siinä samalla. Ettei loputkin mansikat häviäisi ihan huomaamatta parempiin suihin, päätin taas leipoa mansikkakakkua. Kaapissa kummitteli avattu pussi Wiener nougat-crushia (jota nyt olen tunkenutkin vähän jokaiseen leipomukseen) ja päätin käyttää senkin samalla pois. Kakku on pikaisesti tehty ja täytekin suoraan hatusta vedetty, mutta maku oli kerrassaan ihana!! Tätä täytettä teen kyllä varmasti uudestaankin!!

766639.jpg

Pohjana käytin tavallista 3 (pienen) munan sokerikakkupohjaa, jonka paistoin halkaisijaltaan 18 cm:n vuoassa. Se mahtui juuri ja juuri tuohon vuokaan. Tein kakkupohjan Sekasopan Marien ohjeella ja se onnistuikin ihan täydellisesti! Kiitos Marie!! 

Leikkasin kakun kolmeen osaan ja kostutin mansikkamehulla. Täytteenä molemmissa väleissä on viipaloituja mansikoita ja Wiener nougat-vaniljamoussea.

Tässä ohje täytemousseen:

2 dl vettä

1 dl vaniljakreemijauhetta (käytin Aarian)

2 dl vispikermaa

n. 1 dl Wiener nougat-crushia

Mittaa kulhoon vesi ja lisää vaniljakreemijauhe. Vatkaa seosta muutama minuutti joko käsin tai sähkövatkaimella. Jätä kreemi tekeytymään. Se paksunee melkoisesti, mutta niin on tarkoituskin. Vaniljakreemin sekoitussuhde on yleensä 3 dl vettä ja 1 dl kreemijauhetta, mutta halusin jämäkän ja hyvänmakuisen täytteen ja siksi vähensin veden määrää. Vaahdota kerma, lisää joukkoon paksu vaniljakreemi ja nougat-rouhe ja sekoita tasaiseksi. Mousse on jämäkämpää kuin esim. pelkkä kermavaahto ja sopii sellaisenaan ilman liivatteita kakun täytteeksi, eli sopii myös niille jotka eivät halua liivatteita käyttää.

Tämä täytemäärä riittäisi hiukan isommankin kakun täytteeksi, sillä laitoin paksut kerrokset ja silti jäi hiukan ylikin. Oli kyllä ihanaa aivan sellaisenaankin.

Kokosin kakun ylösalaisin paistovuokaansa ja annoin tekeytyä jääkaapissa yön yli. Aamulla kumosin kakun tarjoiluvadille ja sivelin kuorrutukseksi vaniljakreemijauheella maustettua Flora vispiä. Laitoin purkilliseen vispiä pari ruokalusikallista kreemijauhetta ja se oli kyllä minusta liikaa, ainakin pursotuksia ajatellen. Lastalla kuorruttaessani vaahto oli mukavan jämäkkää, mutta pursotusjäljestä ei tullut kovin kaunista. Eli 1-1,5 rkl kreemijauhetta 2,5 dl vispiä olisi ollut ehkä parempi määrä.

Pursottelin kermaa koristeeksi kuitenkin, vaikka vaahto olikin turhan jämäkkää. Reunoille ja päälle ripottelin vielä nougat-rouhetta ja laitoin vielä viimeiset mansikat koristeeksi.

Pakko sanoa että tämä kakku oli todella hyvää!! Jos pidät esim. nougat-jäätelöstä, pidät takuulla myös tästä kakusta! Täytteenä oleva Wiener nougat-vaniljamousse olisi herkullista vaikka kääretortun tai suklaatäytekakun täytteenäkin. Suosittelen kokeilemaan!!

Nyt muuten se Wiener nougat-rouhepussi on tyhjä. Tuntuu että olen käyttänyt sitä nyt lähes kaikissa tekeleissäni. Seuraavissa kakkuohjeissa saattaa mausteena olla jopa jotain muutakin välillä =D