Näihin muffineihin upotin espanjalaista kookostryffeliä, sillä epäilin että se olisi muuten jäänyt syömättä (vaikka itse kyllä kookoksesta tykkäänkin).

2205487.jpg

Tulikin hyviä ja meheviä, nami =P

Käytin tähän hyväksi havaittua muffiniohjetta, jonka olen bongannut useammastakin blogista. Alunperin se taitaa olla Juhlattarelta lähtöisin... Ohjeesta tuli tällä kertaa 20 reilunkokoista muffinia.

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl maitoa

200 g margariinia tai voita

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

4 tl vaniljasokeria

300 g:n levy espanjalaista, valkoista kookostryffeliä (maultaan ja koostumukseltaan aikalailla sama kuin Bounty-suklaan täyte)

100 g tummaa suklaata hienoksi rouhittuna

Sekoita munat ja sokeri (niitä ei siis tarvitse vatkata). Sulata ja jäähdytä rasva ja lisää se maidon kanssa muna-sokeriseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita mahdollisimman vähän, mutta tasaiseksi taikinaksi silti.

Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia, koosta riippuen.

Tämän ohjeen bongasin alunperin mustikkamuffini-ohjeena (taikinaan lisätään 5 dl mustikoita tryffelin ja suklaan sijasta) ja makoisia muffineita tällä syntyykin. Ohje on helposti muunneltavissa kotoa löytyvien ainesten mukaan; taikinaan voi lisätä vaikka omenakuutoita, kuivattuja hedelmiä, manteli- tai pähkinärouhetta, suklaata tai vaikka marianne crushia. Ihan mitä mieleen juolahtaa!

Tutkin nyt joulun jälkeen leivontasuklaavarastoja ja löysin Lidlistä joulun alla ostetun kookostryffelilevyn ja päätin käyttää sen muffinien makuaineeksi. Tummaa suklaata tuli taikinaan melko vähän suhteessa kookokseen, mutta kyllä se silti selvästi maistui. Jos tätä ohjetta haluaa kokeilla ilman tuota tryffeliä, voi sen korvata vaikka parilla desillä kookoshiutaleita.