Siis tämä on todellakin nimeltään kermakakku, vaikka kahvikakku onkin eikä kermavaahtoa näy mailla halmeillakaan. Jääkaappiin oli epähuomiossa "unohtunut" kermaa, joten kaivelin reseptivihkosta kakkuohjeen, johon voi käyttää hapantakin kermaa.

1883875.jpg

Tässä viimein ohje:

2 kananmunaa

2 dl sokeria

3 dl kermaa (voi siis olla hapantakin tai esim. kermaviiliä)

0,5 sitruunan raastettu kuori (laitoin tämän tilalle kardemummaa ja kanelia)

3,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta (tai soodaa happaman kerman kanssa)

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sitruunankuori ja kerma vuorotellen jauho-leivinjauheseoksen kanssa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 min.

Ohje on alunperin Kotiruoka-nimisestä keittokirjasta ja siinä taikina maustettiin sitruunalla. Kotoa ei sitruunaa tähän hätään löytynyt, joten laitoin mausteeksi kardemummaa ja kanelia. Kakun rakenne on hiukan erilainen kuin tavallisessa murokakussa, mukavan pehmoinen ja hiukan sienimäinen. Sitruuna olisi varmasti sopinut loistavasti tähän kakkuun, mutta hyvää oli näin maustettunakin versiona. Meidän pian 2-vuotias kuopus ihastui ainakin kakkuun ikihyviksi, vaikkei koskaan aiemmin ole oikein kakuista välittänyt =)