Kakkuja ja koristeita on aina mukava tehdä, mutta ristiäiskakuissa on minusta jotain aivan erityistä.. On kunnia päästä tekemään kakkua pienen ihmisen ensimmäisiin suuriin juhliin..

Tämä (linkki) aiemmin tekemäni ruusuinen kakku oli lähtökohtana tälle ristiäiskakulle..

Kuvia on jälleen vähän joka suunnalta, kun en osannut valita..

..ruusuja lähemmin..

..alakulmasta myös..

..reunapursotus paremmasta kulmasta..

..erillinen nimilaatta (nuo viereiset kukat eivät kakkuun päätyneet, sillä olivat liian isoja ja jotenkin kömpelöitä)..

..ja kakku suoraan ylhäältäpäin.

Halusin kakkuun hyvin vaaleita, tyttömäisiä ja hempeitä sävyjä ja hiukan herkempää tunnelmaa kuin siinä aiemmassa samantapaisessa kakussa, sillä ne tuntuivat sopivan paremmin ristiäisiin. En laittanut kukkiin lainkaan helmiäistä, sillä halusin kukkien hentojen värisävyjen pääsevän oikeuksiinsa. Lehtiin oli pakko sipaista hiven vihreää kimallejauhetta, sillä en omista vihreää tomuväriä ja lehdet "paljaaltaan" näyttivät liian pliisuilta. Ruusut tein valkoisen marsipaanin ja pinkin sokerimassan sekoituksesta ja niiden suhteita sekoittamalla sain massoista eri sävyisiä. Ruusujen sisimmät terälehdet ovat siis tummempia kuin nuo ulommaiset ja minusta kukat näyttävät monisävyisinä aidommilta. Vasemmassa alakulmassa on täysin yksivärinen ruusu, eikä se näytä yhtä aidolta kuin muut. Lisäkoristeeksi ripottelin pikkuruisia marsipaanikukkasia ja vaaleanpunaisia ja valkoisia sokerihelmiä.

Nimilaatan jätin irralleen, sillä vauvan ihanan nimen haluttiin pysyvän salassa h-hetkeen saakka. Laatta oli tarkoitus laittaa kakun päälle vasta kahvittelujen alkaessa.

Kakussa on kahdeksan munan pohja (n. 23x33cm), jonka kostutin metsämansikkamehulla. Täytteeksi molempiin väleihin tuli mansikkamoussea ja kuorrutus ja pursotukset ovat vaahdotettua Flora vispiä. Kakun pintaa en nyt valitettavasti saanut aivan sileäksi ja sekös harmitti kovasti! Toivottavasti kakku oli kuitenkin toiveiden mukainen ja maistui juhlavieraille!

Onnittelut vielä pienelle prinsessalle kauniin nimen johdosta!