Perinteiset bebe-leivokset on ihania, mutta halusin tällä kertaa kokeilla jotain erilaista. Kaapissa nökötti joulun tienoilla ostettuja kuivattuja mansikoita ja siitä se ajatus sitten lähti (vaikka niitä mansikoita ei tullutkaan muuta kuin koristeeksi..).

1526187.jpg

Pohjat: 200 g voita tai margariinia

1,5 dl sokeria

1 kananmuna

4,5 dl vehnäjauhoja

Täyte: 1,5 dl kiehuvan kuumaa vettä

2 annospussia mansikka-vaniljakeittoaineksia

100 g voita tai margariinia

1 dl tomusokeria

muutama tippa mansikka-aromia

Kuorrutus: 2 dl tomusokeria

sitruunamehua

punaista elintarvikeväriä

Koristeeksi kuivattuja mansikoita silputtuna

Voitele kevyesti matalat, metalliset leivosvuoat (osan kokeilin tehdä silikonisissa muffinivuoissa, onnistuu!). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi, lisää joukkoon kananmuna hyvin vatkaten. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina sormin vuokien pohjalle ja reunoille. Paista leivospohjia 175 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota sitten pohjat varovasti vuoista.

Sekoita keittoainekset kuumaan veteen ja anna "kiisselin" jäähtyä (muuttuu melko tönköksi jäähtyessään). Vaahdota pehmeä rasva ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon myös mansikkakiisseli. Mausta täyte muutamalla tipalla mansikka-aromia. Jaa täyte jäähtyneisiin leivospohjiin ja nosta ne hetkeksi kylmään jähmettymään.

Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta sopivanpaksuinen kuorrutus ja värjää se halutessasi hehkuvan pinkiksi. Levitä kuorrutusta leivosten pinnalle ja koristele heti kuivatuilla mansikoilla. Säilytä leivokset kylmässä.

Näistä bebeistä tuli tosi makeita ja mansikkaisia! Makeannälkä talttuu kyllä komeasti yhdellä pienelläkin leivoksella :) Ihan kiva kokeilu, mutta ei aitoja bebeitä mikään voita!!