Tiikerikakku on kaikille tuttu, perinteinen kahvipöydän herkku. Kakussa (eikä kuvassakaan) ole mitään ihmeellistä, mutta taikina on tehty hiukan eri tavalla kuin yleensä.

1399907.jpg

Tämän ohjeen olen napannut muutama vuosi sitten Ruokalan nettisivuilta, mutta alunperin ohje on kirjasta Maija keittää kotona (vuodelta 1960). Ohjeesta tulee yksi iso kakku tai kaksi pientä, kuten nyt tein (kuvassa olevan kakun halkaisija on n. 20cm). Tämä ohje on tosi hyvä ja kakku onnistuu aina! Kannattaa kokeilla!

250 g voita (käytin kyllä margariinia)

1,25 dl sokeria

4 kananmunaa

1,25 dl sokeria

1-2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

1,5 dl kermamaitoa (tai maitoa)

2-3 rkl kaakaojauhetta

1-2 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri. Yhdistä munavaahto voivaahtoon pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää seokseen vuorotellen vehnäjauhoja (joihin on sekoitettu leivinjauhe) siivilöiden ja kermamaitoa.

Ota taikinasta kolmasosa erikseen ja siivilöi sen joukkoon kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Mausta lopputaikina vaniljasokerilla ja sekoita tasaiseksi. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka ja lusikoi pohjalle vaaleaa taikinaa. Lusikoi päälle kaakaotaikinaa ja päälle jälleen vaaleaa taikinaa. Toista jos taikinaa on vielä jäljellä. Pistele taikina kerrosten läpi haarukalla ja tasoita pinta lusikalla. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti (ohjeessa sanotaan 200-225 asteessa, mutta se on kyllä ihan liikaa!).