Minulta pyydettiin ranta-aiheista kakkua etelänmatkaa suunnitteleville. Saunanlauteilla istuessani sain idean turkoosina kuultavasta vedestä ja hiekkarannasta, jotka sitten toteutin juustokakun muodossa...

1995230.jpg

Koristeiksi toivottiin Marimekko-pyyhettä, pinkkejä crocseja ja ja tekstikylttiä. Lisäksi sitten tein muutamia meriaiheeseen sopivia koristeita ja niin on hiekkaranta valmis! Kakku näyttää kuvassa hiukan littanalta, mikä johtuu osittain kuvakulmasta, mutta myös sitä että valkoinen juustotayte on tarkoituksella kalteva, jotta meri näyttäisi oikeasti pikku hiljaa syvenevän.

Kakku on oma muunnelmani monelle jo niin tutusta caipirinha-juustokakusta ja pintakiille on siniseksi värjättyä alkoholitonta päärynäsiideriä. Tässä vielä ohje kakkuun:

Pohja: 175 g kaurakeksejä murustettuna

50 g voita sulatettuna

Täyte: 5 liivatelehteä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2,5-3 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 pss caipirinha drink mixiä

0,5 dl sitruunalikööriä

4 dl vispikermaa

Pinnalle: 3 dl alkoholitonta päärynäsiideriä

3 liivatelehteä

Sekoita sulatettu rasva ja keksinmurut ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja caipirinha drink mix. Kuumenna likööritilkka kattilassa ja anna kiehua hetki (alkoholi haihtuu, mutta maku jää). Sulata liotetut liivatteet likööriin ja kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan hyvin sekoittaen. Nostele vaahdotettu kerma täytteeseen ja sekoita tasaiseksi huolellisesti pohjaa myöten.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja muotoile pinta lastalla kaltevaksi että muodostuu kohouma rantaa varten ja hiljalleen syvenevä "meri". Vedä halutessasi raapalla pinta aaltoilevaksi. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Värjää siideri elintarvikevärillä kauniin turkoosiksi ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata liotetut liivatteet kuumaan siideriin ja anna seoksen jäähtyä ainakin 10 minuuttia. Kaada liivateseos varovasti lusikan avulla kakun pinnalle, ettei täyte nousisi "veden" pinnalle. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia tai vaikka seuraavaan päivään.

Pyöräytä kakun reunat lastalla tai paletilla irti vuoasta ennenkuin irrotat vuoan reunat. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele keksinmuruhiekalla ja muilla haluamillasi koristeilla.

Tämä kakkuprojekti oli tosi kiva ja olen itsekin lopputulokseen tyytyväinen. Muuntelin alkuperäisestä caipirinha-kakusta omaan makuuni sopivan jääkaapiversion ja testikakkua maistelleena voin sanoa että hyvää on, suosittelen! Mukavia suunnitteluhetkiä reissaajille varsinaista matkaa odotellessa!!