Muuntelin hiukan aiempaa minttusuklaa-kakun ohjetta kaapista löytyvien aineksien mukaan ja tuloksena oli tällä kertaa toffeinen suklaakakku

1695731.jpg

Muuten, tuossa kakun alla on lahjaksi saamani muffinikuvioiset leivinliinat, eikö vain olekin ihanat!? Sain ne tuliaisina Australiasta saakka ja samasta paketista löytyi myös näin suloisia jääkappimagneetteja...

1695735.jpg

Täydellinen lahja himoleipurille, kiitos Maarit!! Paketista paljastui myös kauniita kakunkoristeita, mutta ne esittelen vasta sitten leipomusten koristeena.

Tässä vielä ohje tuohon kakkuun:

4 kananmunaa

2 dl sokeria

1 dl maitoa

1 tl kermakaramelliaromia (voi jättää poiskin)

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

150 g voita

200 g tummaa suklaata

Kuorrutus: 0,75 dl kermaa

200 g toffeetäytteistä suklaata (käytin Pandan)

Sulata voi ja paloiteltu tumma suklaa kattilassa, miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Älä kuumenna liikaa ettei suklaa pala! Anna seoksen jäähtyä hiukan.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Lisää myös maito, aromi sekä voi-suklaaseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi (älä vatkaa).

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan (halk. 24 cm) ja paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 min. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.

Kiehauta kerma kattilassa ja nosta kattila pois liedeltä. Paloittele suklaa kerman joukkoon ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä tarvittaessa lastalla tasaisesti myös reunoille. Anna kuorrutuksen hiukan jähmettyä ja jäähtyä ja koristele mielesi mukaan. Hyvää!!