Tein tänään kaksi tilauskakkua tuplaristiäisiin. Toinen kakku tuli tyttövauvalle ja toinen poikavauvalle. Kakkujen toivottiin olevan samantyyliset, vaikkei vauvat kaksosia olekaan. Vauvahahmoja ei kakkuihin koristeeksi haluttu, mutta muuten sain koristelun suhteen vapaat kädet. Tämmöiset niistä tuli (kuvat nappasin kiireessä juuri kun pakkasin kakkuja autoon, joten eivät ole mitenkään kummoisia):

832139.jpg

832137.jpg

832135.jpg

832144.jpg

832149.jpg

832152.jpg

Kakut ovat aika muhkeita ja korkeita, kahdeksan munan kakkuja. Kakkukerroksia tuli neljä, eli täytettä on kolmessa välissä. Pinkissä kakussa on mansikkamoussea kahdessa välissä ja valkosuklaamousse keskellä ja sinisessä kakussa on mustikkamoussea kahdessa välissä ja valkosuklaamousse keskellä. Mousset tein jälleen Hellapoliisiin herkullisten ohjeiden mukaan, kiitos Lintunen!! Pinkin kakun kostutin mansikkamehulla ja sinisen mustikka-mansikkamehulla. Kakkujen päällä on vaahtokarkkimassa-levyt, etteivät koristeet alkaisi niin nopeasti lötkistyä. Koristeet tein vaahtokarkkimassasta ja marsipaanista. Pursotukset ovat vispikermaa, joihin laitoin hiukan vaniljakreemijauhetta lisäämään jämäkkyyttä, toki se antaa myös makua.

 

Kakkujen kuljettaminen on aina hiukan ongelmallista, etenkin jos ne ovat isoja kuten nämä. Kakuista tuli niin korkeita ja muhkeita etteivät ne sopineet minkäänlaisten kupujen alle, eikä kakkulaatikoissakaan riittänyt korkeus. Halusin ne kuitenkin jotenkin suojata kuljetuksen ajaksi. Viimein hoksasin että äitiysavustuspakkaus-laatikko on riittävän korkea ja niin leveä että kakut mahtuvat rinnakkain. Laitoin liukuesteet kakkulautasten alle ja laatikon kannen päälle ja hyvin onnistui matkanteko. Tätä "kakkulaatikkoa" käytän kyllä vastakin =)

832141.jpg

Onnea vielä Ville Samuel ja Lyydia Matleena!! Toivottavasti kakut maistuivat juhlavieraille, varsinaiset päivänsankarit kun eivät niitä päässeet maistelemaan.