Synttäritarjoiluja tämäkin..

1885980.jpg

Pohja: 300 g vehnäjauhoja

100 g voita

vajaa desi vettä

suolaa

Täyte: 150 g palvikinkkua

1 sipuli

2 tomaattia

2 rkl voita

3 munaa

3 dl maitoa

n. 3 dl juustoraastetta (laitoin emmentalia)

suolaa

mustapippuria

Nypi jauhot, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kietaise taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin.

Kuutioi kinkku, hienonna sipuli ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sulata voi kattilassa ja lisää sipulisilppu ja kinkkukuutiot. Kuullota hetki ja lisää joukkoon myös tomaatit. Anna seiksen kiehua hetki ja nosta sitten jäähtymään.

Kauli pohjataikina ohueksi ja vuoraa sillä piirasvuoan pahja ja reunat. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, juustoraaste ja kinkkuseos. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä.

Ohjeen olen napannut jostain leivontakirjasta, mutta en yhtään muista mistä. Tein synttäreille tämän ohjeen kaksinkertaisena ja paistoin piirakan uunipellillä. Piirkka oli täysin lakstoositon, sillä käytin laktoositonta voita ja maitoa.