Tämä kakku matkasi naapuriin setäni perheelle, kiitokseksi ahkerille raksa-apulaisille!

1753079.jpg

Reunoilla on maustetulla maitokahvilla kostutettuja Savoiardi-keksejä ja keskellä suklainen tiramisu-täyte. Pursotukset ovat cappuccino-jauheella maustettua kermavaahtoa ja koristeena suklaarakeita ja kaupan valmiita suklaakoristeita pronssisuihkeella tuunattuina.

Reunat: 150 g savoiardi-keksejä

kostutukseen haaleaa cappuccinoa maustettuna vaniljasokerilla ja kermakaramelliaromilla

Täyte: 4 liivatelehteä

2 kananmunaa

0,5 dl sokeria

2,5 dl Flora vispiä tai muuta vaahtoutuvaa kermaa

100g tummaa suklaata sulatettuna

200g maustamatonta tuorejuustoa

0,5 dl kahvilikööriä

Koristeeksi kermavaahtoa, strösseleitä jne.

Kostuta keksit maustetussa kahvijuomassa ja lado ne kelmulla vuoratun pyöreäpohjaisen kulhon reunoille. Toimi nopeasti, sillä kostutetut keksit pehmenevät tosi nopeasti.

Vaahdota täytteen munat ja sokeri ja vaahdota toisessa kulhossa myös kerma. Vatkaa sulatettu suklaa muna-sokerivaahtoon ja lisää joukkoon myös tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna kahvilikööri (minä kiehautin siitä prosentit pois) ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Kaada liivateneste tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan huolellisesti sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto ja sekoita massa tasaiseksi.

Kaada täyte vuokaan keksien sisäpuolelle ja anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Kumoa kakku ja poista kelmu pinnalta. Koristele kermavaahtopursotuksilla, strösseleillä jne. 

Kakun voi huoletta tehdä jääkaappiin koristelua vaille valmiiksi vaikka paria päivää aikaisemmin. Kakku oli nimittäin maistunut vielä paremmalta seuraavana päivänä, kun maut olivat ehtineet tekeytyä pidempään.