Tein näitä pieniä, sopivasti suupalan kokoisia tuulihattuja rippijuhliin tarjottavaksi.

Pikkuruisissa tuulihatuissa on täytteenä minttusuklaista kermavaahtoa ja pinnalla raidat sulatetulla suklaalla. Namia!

Ohje on tosi helppo ja nopeatekoinen ja voin sen myös tänne kirjoitella, mikäli jotakuta sattuu kiinnostamaan..

Edit: Tässä viimein ohje noihin tuulihattuihin (Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat Kotileivonnaiset):

2 dl vettä

100 g margariinia tai voita

1,5 dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

Kuumenna kattilassa vesi ja rasva kiehuvaksi. Lisää vehnäjauhot yhdellä kertaa ja sekoita koko ajan puuhaarukalla, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä n. 5 min.

Lisää jääkaappikylmät kananmunat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Pursota taikinasta pellille leivinpaperin päälle pyöreitä tai pitkänomaisia tuulihattuja. Paista leivonnaisia 200 asteessa uunin keskiritilätasolla n. 20 min. Vedä tuulihatut varovasti papereineen pelliltä ja anna jäähtyä.

Täytä tuulihatut ennen tarjoamista suolaisella tai makealla täytteellä. Pursota täyte pitkällä tyllalla suoraan tuulihatun sisään tai leikkaa tuulihatut kahtia ja lusikoi täyte väliin.

Tästä ohjeesta tulee Kaarinan mukaan 25-30 kpl, mutta näitä pieniä, suupalan kokoisia tuulihattuja tulee tästä taikinasta n. 50 kpl. Paistoaikaa kannattaa myös tarkkailla näiden pienten kohdalla.

Täytteeksi tein suklaakermavaahtoa eli sulatin levyn Pandan minttutäytteistä suklaata ja lisäksi muutaman palan tavallista tummaa suklaata. Vatkasin purkillisen Flora vispiä vaahdoksi ja hetken jäähdyttelyn jälkeen vatkasin joukkoon suklaasulan. Täytetyt tuulihatut koristelin vielä sulatetulla suklaalla ja tomusokerilla.

Tämä ohje on tosi helppo ja nopeatekoinen, jota uskaltaa kokeilla jokainen, joka on kuvitellut tuulihattujen tekemisen olevan työlästä ja vaikeaa. Täytettähän voi sitten jokainen säveltää oman maun mukaiseksi tai vaikka vuodenaikaan sopivaksi