Pääsin viimein testaamaan yhtä Lidlistä ostamaani silikonivuokaa. Paistan porkkanakakun yleensä uunipannulla leivoksiksi, mutta tein tällä kertaa lumiukkokakun ja muutaman muffinin.

1076654.jpg

1076658.jpg

Yleensä teen porkkanaleivoksiin sulatejuustopohjaisen kuorrutuksen (niin oudolta kuin se kuulostaakin), mutta kokeilin tällä kertaa tehdä kuorrutuksen tuorejuustosta. Testasin myös onnistuuko kuorrutusta värjätä ja pursottaa. Värjäys onnistui oikein hyvin (myös valkoisella värillä), mutta pursotukseen kuorrutus oli hiukan liian vetelää, kuten kuvastakin näkyy. Rakenne olisi luultavasti ollut parempi, jos tuorejuusto ei olisi ollut kevytversiota ja tomusokeriakin olisi saanut olla enemmän.  Ihan tyytyväinen olen kuitenkin kokeiluuni, olenpahan seuraavalla kerralla jälleen vähän viisaampi.. ;) Maku on kuitenkin hyvä ja se lienee kuitenkin se tärkein!

Tässä siis alkuperäinen ohje, suluissa tekemäni muutokset.

MEHEVÄT PORKKANALEIVOKSET (uunipellillinen)

Pohja: 5 kananmunaa

4 dl sokeria

200 g sulatettua voita tai margariinia

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

4 tl kanelia

6 dl hienoksi raastettua porkkanaa

Kuorrutus: 200 g maustamatonta sulatejuustoa (käytin siis tuorejuustoa)

225 g tomusokeria (laitoin ainakin 300 g, ehkä enemmänkin)

50 g pehmeää voita

(maustoin kuorrutusta vielä vanilja-aromilla)

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipannulle (paistoin tästä taikinamäärästä siis tuon lumiukon ja 9 muhkeaa muffinia). Paista pohjaa 200 asteessa noin 20 minuuttia (paistoaika kakulla oli selkeästi pidempi, sillä siitä tulee paksumpi). Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.

Sekoita kuorrutuksen aineet sähkövatkaimella (lisää tomusokeria, jos tuntuu liian vetelältä tai jos haluat pursottaa). Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle ja ripottele pinnalle esim. manteli- tai pähkinärouhetta. Leivokset ovat parhaimmillaan kun saavat tekeytyä ja mehevöityä viileässä muutamia tunteja tai vaikka seuraavaan päivään.