Tämä kakku lähti tänään juhlistamaan 10 ja 14 vuotta täyttävien veljesten syntymäpäiviä. Tilaaja esitti tarkat toiveet, millainen kakun tulisi olla; iso, hyvin kostutettu, mansikka-banaanitäytteinen, jalkapallokenttää esittävä kakku, mieluusti pelaajien kera, reunoille sinisiä kukkia ja karkkeja sekä synttärisankareiden nimet ja iät näkyviin.

Yritin yhdistää kaikki toiveet mahdollisimman tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Onnistuinko siinä; sen voitte päättää itse, sillä lopputulos näyttää tältä..

Kuvat ei jostain syystä ottaneet tänään onnistuakseen, mutta eiköhän näistä olennainen erotu..

..tässä näkyy tuo reuna paremmin.

Kakussa on jälleen kahdeksan munan pohja, paistettuna suorakaiteen muotoisessa reunavuoassa (säädettynä n. 23x33cm:n kokoiseksi). Kostutukseen käytin metsämansikkamehua ja täytteeksi laitoin mansikkamarmeladia (mansikkasoseella raikastettuna), banaaniviipaleita ja diplomaattikreemiä eli kermavaahtoa ja vaniljakreemiä sekoitettuna.

Jalkapallokentän tein tällä kertaa eri tavalla; maalasin marsipaanilevyn vihreäraitaiseksi ja se olikin kätevä tapa marsipaanisuikaleiden värjäämisen ja kaulimisen sijasta. Marsipaanilevyn alle sivelin kosteussuluksi sokerikreemiä ja samaa tavaraa ovat nuo kentän pursotuksetkin. Reunat kuorrutin ja ruohot pursotin vaahdotetulla Flora vispillä. Jalkapallomaalit ja pelaajat ovat valmiita muovisia kakunkoristeita (Confetista) ja "liimasin" ne kakun pintaan sokerikreemillä. Siniset kukkaset ja nimilaatat ovat marsipaania, sokerihelmillä koristettuna ja reunojen "kivet" ovat suklaarusinoita.

Kentän pursotukset menivät ihan metsään, mutta muuten olen tähän kakkuun tyytyväinen. Kakussa on monenlaisia elementtejä ja yksityiskohtia, mutta se ei minusta silti näytä liian täyteen ahdetulta. Toivottavasti tämä on myös synttärisankareille mieleen.. Onnittelut pojille!!