Helteistä huolimatta oli pakko taas päästä leipomaan! Lämpötila sisälläkin oli ihan riittävä, joten en halunnut uunia enää lämmittää. Siksi pitikin keksiä jotain leivottavaa ilman uunia..

Kaapissa kummitteli levy taloussuklaata ja jääkaapissa oli purkki kinuskikermaa, joten niiden pohjalta aloin kakkua suunitella. Lähtökohtana oli Hellapoliisin helppo ja herkullinen suklaamousseohje, jonka jatkojalostin omiin tarpeisiini sopivaksi kakuksi.

Tässä muutamia kuva suklaamoussekakusta.

821164.jpg

 

821168.jpg

 

821180.jpg

Tämä alin kuva oli pakko laittaa, sillä siinä näkyy kivasti suklaamoussen marmorimainen pintakuvio. Olisinpa tajunnut pyöräyttää siihen kauniimmat kiemurat ennen hyytymistä..

Tein kakun halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan ja siitä tuli melko matala, eli samalla ohjeella voi tehdä kakun myös pienempään vuokaan.

Pohja: 1 pötkö (175 g) Domino- tai muita keksejä murustettuna

n. 50 g margariinia tai voita sulatettuna

 

Täyte: 200 g taloussuklaata sulatettuna

2 kananmunaa

2 rkl sokeria

1 prk (200 g) vanilja "tuorejuustoa"

1 prk (2,5 dl) kinuskikermaa vaahdotettuna

6 liivatelehteä

0,5 dl vettä

2 rkl caramel cappuccino-jauhetta (ostin Lidlistä)

 

n. 1dl flora vispiä vaahdotettuna

n. 1 rkl caramel cappuccino-jauhetta

ripaus vaniljasokeria

Sekoita keksinmurut ja rasva ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Nosta kylmään jähmettymään. Pohjaksi sopisi myös kääretorttupohja, mutta en viitsinyt alkaa sitä nyt leipomaan (eikä pakastimessakaan nyt sattunut olemaan valmiina).

Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää tuorejuusto ja suklaa ja vatkaa seos tasaiseksi. Mittaa pieneen kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää cappuccino-jauhe ja sekoita. Voit käyttää myös tavallista kahvia. Sulata liotetut liivatteet kuumaan kahviin ja kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kinuskikermavaahto. Kaada täyte vuokaan keksinmurupohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään.

Tämä kakku hyytyy aika nopeasti. Yleensä ohjeissa käsketään hyydyttämään kakkua useita tunteja, mutta tämä kakku oli täysin hyytynyt jo parin tunnin kuluttua. Tietysti jos täytekerros on paksumpi, voi hyytyminen kestää pidempään.

Jääkaapissa oli avattu Flora vispi-purkki, joten vatkasin sen kakun koristeeksi. Lisäsin mausteeksi cappuccino-jauhetta ja vaniljasokeria. Kahvinmakuinen kermavaahto sopii ihanasti suklaan täyteläiseen makuun. Koristeeksi laitoin vaahtokarkkimassasta tekemiäni kukkia, suklaaperhosen, kaupan valmiita suklaalehtiä ja helmiäisiä.

Vaniljatuorejuuston voi mainiosti korvata maustamattomalla tuorejuustolla ja kinuskikerman tavallisella kermalla. Kannattaa vain sitten lisätä sokerin määrää omaan makuun sopivaksi ja laittaa myös vaniljasokeria. Kahvinkin voi halutessaan jättää pois ja sulattaa liivatteet pelkkään vesitilkkaan. Tai käyttää vaikka jotain likööriä.

Tämä kakku on ihanan suklainen ja rakenne samettisen pehmeä. Suosittelen lämpimästi kaikille suklaan ystäville!!