Kokeilin tänään uutta suklaamuffiniohjetta Heli Bergiuksen kirjasta Suosituimmat kotileivonnaiset. Kirjassa nämä olivat nimeltään Suklaanystävän muffinit ja todellakin ovat nimensä veroisia!!

850984.jpg

Anteeksi kamalasti, kuva on tosi ankea!! Ulkona on sateista ja harmaata ja sisälläkin tuntuu jotenkin pimeältä ja synkältä, joten kuvan laatu ei nyt ole kaksinen..

Mutta tässä kuitenkin ohje, josta pitäisi tulla 25-30 muffinia:

175 g taloussuklaata (laitoin hiukan enemmän, melkein koko levyn)

175 g suolatonta voita (laitoin vähäsuolaista)

2 1/3 dl sokeria

6 kananmunaa

1 1/3 dl vehnäjauhoja

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää voi suklaasulaan ja anna seoksen jäähtyä hetki. Voit myös sulattaa suklaan ja voin yhtäaikaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä.

Sekoita sokeri ja munat, seosta ei tarvitse vatkata vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi muna-sokeriseokseen. Lisää myös suklaasula. Sekoita taikina tasaiseksi.

Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista uunissa 185 asteessa noin 10 minuuttia. Nämä suklaamuffinit saavat jäädä sisältä kosteiksi.

En tiedä kuinka pieniä näiden muffinien kuuluisi ohjeen mukaan olla, sillä minä sain taikinamäärästä vain 16 muffinia, kun paistoin ne amerikan-muffinivuoissa. Paistoaika siis myös piteni melkoisesti, nämä taisivat olla uunissa 20-25 minuuttia. Kuumien muffinien pinnalle laitoin palat valkosuklaata ja annoin niiden sulaa. Koristelin lopuksi vielä valmiilla suklaasydämillä.

Nämä muffinit ovat HYVIÄ!!! Todella meheviä ja kostean suklaisia!! Nämä eivät ole rakenteeltaan lainkaan samanlaisia kuin perinteiset muffinit. Nämä eivät kohoa uunissa juuri ollenkaan, eli taikinaa olisi voinut laittaa vuokiin hiukan enemmänkin. Kannattaa kokeilla, nämä ovat todellakin jokaisen suklaanystävän mieleen!!