Vanhempani toivat meille eilen sangollisen mustikoita, joita nyt olen putsaillut sormet mustina. Suurkiitos vielä kerran!! Tuoreet mustikat on ihania!! Vaikka suurin osa marjoista menikin pakkaseen talven varalle, pitää tuoreita marjoja tietysti hyödyntää leipomisessakin. Mustikkaherkkuja on siis ehkä tiedossa vielä lisää...

Näitä herkkuja maistelimme lasten kanssa leikkimökin kuistilla!

800390.jpg

Tein nämä muffinit Marien mansikka-suklaamuffinien ohjeella, tosin suklaan määrää lisäsin. Laitan ohjeen kuitenkin vielä tähän.

Mustikka-valkosuklaamuffinit

2 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1,5 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

1,5 dl Flora vanillaa

100 g margariinia tai voita sulatettuna

n. 2 dl mustikoita

100 g valkosuklaata pieninä murusina

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen siivilöityä jauhoseosta, sulatettua rasvaa ja flora vanillaa. Sekoita lopuksi joukkoon myös valkosuklaa ja mustikat. Älä sekoita liikaa etteivät mustikat rikkoudu.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Muffinit olivat hyviä, vaikka valkosuklaa olisikin ehkä saanut maistua enemmän. Erityisesti lapset tykkäsivät näistä kovasti.