Viikonloppuna oli melkoinen leivontaurakka, sillä tein lauantaille viisi täytekakkua ja yhden ison voileipäkakun. Parahiksi pienimmät tytöt vielä sairastuivat ja olivat kuumeessa perjantain ja lauantain eli voitte arvata, että kiirettä piti äipällä ja miten vähiin unet jäivät viikonloppuna.. Lauantai-iltana ja sunnuntaina omakin olo oli melkoisen väsynyt ja nuutunut! Ja sairasteluilla jatketaan, sillä nyt esikoinen on kuumeessa ja itsellä tuntuu kurkku karhealta.. Hieno alku kesälomallePäättämätön

No, asiaan; tämäkin kakku pääsi juhlistamaan valmistujaisia.

1243867238_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leivoin kakkua varten rukiisen hiivaleivän pyöreässä, säädettävässä reunavuoassa. Kostutukseen käytin laimeaa lihalientä ja täytteisiin tuli mm. palvikinkkua, ruohosipulituorejuustoa, majoneesia, paprikaa, meetvurstia, kurkkua, sinappikurkkusalaattia jne. Voin kirjoitella tarkempaakin ohjetta, mikäli joku sitä kaipaa, sillä kirjoittelin kerrankin aineksia paperille sitä mukaa kun niitä täytteisiin laitoin!

Kuorrutuksen tein pekoni-purjotuorejuustosta, jota notkistin kermavaahdolla. Koristeena kinkku- ja meetvurstiviipaleita, kirsikkatomaatteja, mozzarellapalloja, kurkku- ja cheddarkukkia, lehtisalaattia ja itsekasvatettuja herneenversoja.

Tätä kakkua tehdessä alkoi hirmuisesti tehdä mieli voileipäkakkua, joten sellaista on varmaan pian tehtävä ihan itsellekin herkuteltavaksi, kunhan tässä nyt ensin tervehdytään koko porukkaHymy

Edit:Tässä viimein sekavahko (!) ohje voileipäkakun täytteisiin (leipäohjetta en enää löytänyt, sillä jostain nettisivulta sen pikaisesti nappasin..)

350g kinkkua (saattoi olla enemmänkin)

1 prk kevytmajoneesia (Findus 460g:n lasipurkki)

200 g ruohosipulituorejuustoa

Sekoita kuutioitu kinkku majoneesin ja tuorejuuston joukkoon. Jaa tämä seos puoliksi kahteen kulhoon. Lisää toiseen puoliskoon

1 punainen paprika pieninä kuutoina ja

ruohosipulisilppua

ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Sekoita toisen kinkkutäytteen puoliskoon

n. 1 dl sinappikurkkusalaattia

Näistä siis tulee täytteet kakun kahteen väliin ja keskimmäiseksi meetvurstitäyte:

200g salamituorejuustoa

n. 100g meetvurstia pieninä kuutioina

pieni tuorekurkku karkeaksi raastettuna (ja valutettuna)

Nämä ainekset vain sekoitetaan tasaiseksi tahnaksi.

Kakussa oli siis neljä kerrosta leipää ja kolme täytettä. Kuorrutukseen käytin 400g pekoni-purjotuorejuustoa ja 1 prk:n Flora vispiä vaahdotettuna. Maustoin seoksen vielä suolalla ja pippurilla.

Pullahiireltä kuulin, ettei tuota pekoni-purjotuorejuustoa enää saa ja se on todellakin harmi! Se sopi voileipäkakkuihin aivan loistavasti!! Pahoittelen vielä tätä sekavaa ohjetta, toivottavasti saatte kuitenkin selvää..