Heinäkuun 1. päivänä vietimme 7-vuotishääpäivää ja tottahan yhteistä taivalta piti juhlistaa täytekakulla!

747850.jpg

Tästä kakusta muodostui lopulta varsinainen sekametelisoppa! Halusin nimittäin kokeilla uutta kakkuvuokaani, tyhjentää pakastinta viime kesän marjoista, testata mustaa kinuskia, laittaa koristeeksi aiemmin tekemiäni kukkia ja... Kaikki oli tietysti tungettava yhteen ja samaan kakkuun ;)

Tässä vielä lähikuvaa koristeista.

747854.jpg

Tein viiden munan kakkupohjan Confettin ihanassa sydänvuoassa, leikkasin pohjan kolmeen osaan ja kostutin pohjat mansikkamehulla. Kakun täytteenä oli mansikkamoussea ja pinnalla lakutoffeista keitetty kinuski (Linnun hopeatoffee-kinuskin ohjetta sovelsin) sekä vaahdotettua Flora vispiä. Ettei mustasta kakusta tulisi liian synkkä, koristelin kakun hempeäksi vaaleanpunaisilla vaahtokarkkimassa-kukkasilla ja helmiäisillä. Noihin kukkiin sipaisin hiukan pinkkiä kimallejauhetta. Seiskan muotoilin pikaisesti marsipaanista ja töpsöttelin pintaan kullanväristä kimallejauhetta.

Pursotuksetkaan eivät onnistuneet mitenkään mallikkaasti. Tapani mukaan pursottelin kauhealla kiireellä ja yritin sitten paikkailla pahimpia mokia ylimääräisillä pursotuksilla. Maku oli kaikesta huolimatta ihana ja kakku kelpasi myös vieraille, joten ei anneta pikkumokien häiritä. Eihän?