Minulta pyydettiin lentopallokakkua syntymäpäiville ja tämännäköinen siitä sitten tuli...

2040118.jpg

2040111.jpg

2040116.jpg

Olipahan sitten yksi ehdottomasti vaikeimpia kakkuja, mitä koskaan olen tehnyt!! Huh! Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen =)

Kirjoittelen tästäkin lisää höpinöitä myöhemmin, nyt pitää kiirehtiä kauppaan...

 

Edit: Vihdoin lisäinfoa kakkuprojektista.. 

Paistoin tätä kakkua varten kaksi kakkupohjaa; 4 munan pohjan (halk. 24cm) ja 2 munan pohjan (halk. 18cm), joista kokosin kakun pyöreäpohjaiseen kelmulla vuorattuun salaattikulhoon. Täytteeseen toivottiin vadelmaa, joten tein Hellapoliisin ihanaa vadelmamoussea 1,5-kertaisen annoksen ja se riitti tähän kakkuun juuri sopivasti. Kakkupohjat leikkasin kolmeen osaan ja molemmista jäi yksi pyörylä käyttämättä. Onpahan valmiita kakkupohjia pakkasessa vaikka hyydykekakkujen pohjiksi =) Tokihan tämän voisi koota vaikka kääretorttupohjan paloista ja täytteestä, sillä kakku muotoutuu kyllä kulhossa pyöreäksi vaikkei pohjat niin pyöreitä olisikaan.

Hyytyneen kakun pintaan sivelin sokerikreemiä kosteussuluksi ennen kuorruttamista. Ja kuorruttaminenhan tässä olikin se haasteellisin juttu... Tein ensin valmiiksi tuon keskiosan valkoisesta marsipaanista, jonka päälle kaulin kaistaleen keltaista marsipaania ja maalasin nuo tekstit valmiiksi. Yritin tehdä alustan (siis sinisen pohjan ja keltaisen keskiraidan) kerralla valmiiksi, mutta siirrettyäni marsipaanilevyn kakun päälle, huomasin ettei se näyttänyt oikein hyvältä. Värien raja ei ollut selkeä eikä riittävän suora, joten asettelin valkoisen keskikappaleen kakun päälle ja sen jälkeen vielä toiset leveät keltaiset raidat ja alareunan kapeat kaistaleet. Liimaamiseen käytin vettä. Eli kakussa on kolme kerrosta marsipaania päällekkäin tuon Mikasa-tekstin kohdalla, muiden kuvioiden ja raitojen kohdalla kaksi kerrosta ja sinisissä kohdissa vain yksi kerros. Melkoista palapeliä... Vedin vielä lopuksi marsipaanityökalulla urat noihin saumakohtiin, jotta pallo näyttäisi aidommalta. Alareunaan pursotin kapean nauhan sokerikreemillä, vaikka alunperin suunnittelin siihen sellaista kasassa olevaa lentopalloverkkoa. Jotenkin se ei vain tuntunut istuvan valmiiseen kakkuun, joten päätin vähän yksinkertaistaa alkuperäistä suunnitelmaa. Sinistä ja keltaista marsipaania tähän kului pötkö molempia ja valkoista ehkä kolmasosa 250g:n pötköstä. Sinistä marsipaania olisi saanut olla vaikka enemmänkin, sillä kuorruttaminen on paljon helpompaa silloin kun reunoja on reilusti.

Tämä kakku oli kiva ja tosi haasteellinen projekti, mutta lopputulokseen olin itsekin tyytyväinen. Kakun tekoon meni rutkasti aikaa, mutta kaiken näperryksen ja viimeisten pursotusten jälkeen pääsi helpotuksen huokaus ja oli oikea voittaja-fiilis! Jes!!