Tässä sairastelujen keskellä on jäänyt tekemättä monta kakkuprojektia, joihin ehdin jo aineksia hankkia. Jääkaapissa oli siis kermaa, ranskankermaa ja tuorejuustoja, joissa päiväys alkoi uhkaavasti lähestyä. Jääkaapin tyhjennyksen tuloksena syntyi siis tämmöinen hyydykekakku..

1328501.jpg

Koristeena marsipaaniruusu ja -lehtiä..

1328502.jpg

Leikatussa palassa täytekerrokset erottuvat paremmin..

1328503.jpg

Pohjana on ihan perus-kääretorttupohja, jonka kostutin vadelmamehulla. Alempi täytekerros on mustaherukkamoussea ja ylempi vadelmamoussea. Kerrokset erottuisivat tietysti paremmin, jos väriero olisi selvempi, mutta halusin testata samalla myös mustaherukan ja vadelman makuyhdistelmää. Yksi kermapurkki odotti vielä käyttöä, joten pursottelin pinnalle vielä kermavaahtokiemuroita ja -kekoja, vaikka kauniimpi kakusta olisi tullut ilman niitä! Koristelin kakun lopuksi vielä marsipaanikukkasilla ja-lehdillä.

Itse tykkäsin kakusta tosi paljon, maku oli ihanan marjainen ja raikas! Vadelman makeus tasapainotti kivasti mustaherukan kirpeyttä, mutta kummankin maku tuntui selvemmin kun täytteet olivat erillään eikä molemmat marjat sekaisin. Samaa makuyhdistelmää tulen käyttämään varmasti myös täytekakuissa. Koristelua en suunnitellut yhtään etukäteen ja siitä tulikin hiukan tökerö, mutta tulipahan käytettyä aikaisemmin tehtyjä kukkasia pois =)

Kakkua tein ihan vain jääkaappia tyhjentääkseni, mutta juhlistetaan samalla vaikka sitä että vaihdoimme mieheni kanssa kihlasormuksia karkauspäivänä 12 vuotta sitten!

Edit: Kommenteissa kyseltiin ohjeita ruusun muotoiluun. Valitettavasti en ole koskaan saanut otettua vaihekuvia ruusujen teosta, sillä värkkäilen niitä yleensä öisin eikä kuvat tahdo hämärässä onnistua. Mansikkamäen Ebeltä löytyy upean selkeät ohjeet ja vaihekuvat (linkki) ja suunnilleen samalla tekniikalla ruusuja teen minäkin, vaikka en niistä samannäköisiä kuin Ebellä saa millään!

Samoin kyseltiin ohjetta noihin täytemousseihin. Tein täytteet Hellapoliisin hyväksi havaitulla marjamousse-ohjeella, joka varmasti onkin monelle tuttu, mutta lisään ohjeen vielä tähän:

7 liivatelehteä

tilkka vettä

2 dl vispikermaa, kuohukermaa, Flora Vispiä tms.

200 g maustamatonta tuorejuustoa

150-200 g ranskankermaa

1-1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

300 g vadelmia tai mustaherukoita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja marjasose tasaiseksi seokseksi. Sulata liotetut liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja kaada marjaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma ja sekoita mousse tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Tästä ohjeesta tulee siis yksi moussekerros kakkuun. Kakkua kannattaa hyydyttää jääkaapissa jonkin aikaa ennen toisen moussekerroksen lisäämistä etteivät täytteet sekoitu vaan kerrokset jäävät selkeästi näkyviin. Hellapoliisin alkuperäisessä ohjeessa liivatteita on 6 kpl ja se onkin sopiva määrä täytekakun täytteeseen, mutta hyydykekakkuun laitan yleensä yhden liivatteen enemmän, että kakusta tulee hiukan jämäkämpi. Samoin sokerin määrää kannattaa tekovaiheessa maistella omaan makuun sopivaksi, sillä esim. juuri vadelmat eivät kaipaa sokeria niin paljon kuin mustaherukat.