Kakkujen lisäksi leivon aika paljon myös ihan perinteistä kunnon pullaa. Enpä tiedä montaa ihanampaa herkkua kuin uunituore pulla!? Meidän perheen, erityisesti lasten, suosikkeja ovat erilaiset vuokapullat ja ihan ehdoton ykkösherkku ovat nämä vanilja-rahkapullat. Nämä ovat maultaan hiukan samantapaisia kuin Dallas-pullat, mutta niiden ohjetta en tiedä. Tämä on ihan oma kehitelmäni. 

747869.jpg

Eli taikina on ihan perinteinen 0,5 litran pullataikina, se on kai lähes kaikille tuttu juttu. Täytteen ainekset ovat:

1 prk (250 g) maitorahkaa

125 g pehmeää voita

n. 1 dl vaniljakreemijauhetta (itse käytän Aarian) voi varmasti korvata myös kaupan vaniljakastike-aineksilla, esim Blå band

Sekoita täytteen ainekset huolellisesti sekaisin.

Jaa kohonnut pullataikina kolmeen yhtäsuureen osaan ja kauli palat ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä täytettä taikinalevylle ja kääri rullaksi. Leikkaa rullat noin neljän sentin paksuisiksi viipaleiksi (minusta pullat saa olla isoja!) ja nosta palat leikkauspinta ylöspäin paperisiin pullavuokiin. Anna kohota liinalla peitettynä, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Tämä täytteen määrä riittää koko puolen litran pullataikinalle ellei levitä täytettä kovin runsaalla kädellä (nimimerkillä kokemusta on!). Pullat ovat parhaimmillaan heti uunituoreina, mutta pakastettuina ja mikrossa sulatettuina lähes yhtä hyviä.

Joskus aiemmin vuokapullieni reunat (siis se rullan uloimmainen reuna) tuppasivat karkailemaan kohotuksen tai paiston aikana. Erityisesti silloin kun täytettä oli runsaasti eikä taikinat tarttuneet toisiinsa. Keksin sitten pyöräyttää jokaisesta leikatusta taikinarullan palasta sen taikinasuikaleen pään pullan alle ja johan pysyvät pullat kauniisti kasassa. Tällä konstilla nämäkin pullat voi tehdä vaikka kokonaan ilman vuokia.