Mieheni täyttää tänään huikeat 30 vuotta!!! ;)  Synttäreitä juhlistetaan kotona vasta viikonloppuna, mutta tein tämän Ferrari-kakun vietäväksi miehen työpaikalle synttäripäivän kunniaksi. Autojen kanssa ovat tekemisissä siellä koko työporukka, joten ajattelin että autoaihe sopii myös kakkuun. Mieheni seuraa myös aktiivisesti formuloita, joten juhlistetaan tällä kakulla sitten samalla Kimi Räikkösen maailman-mestaruuttakin!! Vaikkakin hiukan jälkijunassa...

1039645.jpg

1039647.jpg

Kakussa on viiden munan perinteinen sokerikakkupohja, jonka kostutin keltaisella jaffalla. Väleissä on oma versioni appelsiini-valkosuklaatäytteestä, pinnalla punainen marsipaani ja reunoilla vaahdotettua vispikermaa. Ferrari-logon maalasin keltaiselle marsipaanille ja nostin sen lopuksi kakun päälle (tuosta logosta puuttuu kyllä ne Italian lipun värit yläreunasta...). Marsipaanin alle sipaisin sokerikreemiä ettei marsipaani pääse kovin pahasti vettymään kun kakku joutuu odottelemaan syömistään useita tunteja.

Olisin halunnut kakusta oikein kunnon sähäkän punaisen kuten oikea Ferrarin punainen on, mutta kaupan marsipaani oli aika haalean väristä. Vaikka lisäsin joukkoon vielä punaista väriä, jäi lopullinen sävy aika pliisuksi... Olisi pitänyt malttaa lisätä väriä vielä enemmän, mutta kakun teossa oli tulla hiukan kiirus, joten antakaa anteeksi ;)

Toivottavasti kakku kuitenkin työporukalle maistuu!!

Tässä vielä ohje tuohon täytteeseen:

3 dl vispikermaa

200 g appelsiinituorejuustoa

1 dl appelsiinimarmeladia

n. 200 g valkosuklaata sulatettuna

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto ja marmeladi. Vatkaa tasaiseksi. Lisää hiukan jäähtynyt sula valkosuklaa appelsiinivaahdon joukkoon koko ajan vatkaten.

Tässä täytteessä on niin paljon suklaata että se napakoittaa täytteen mukavasti ilman liivatteitakin. Tietysti jos haluaa jämäkän, hyydytetyn täytteen, voi liivatteita lisätä.