Tänään teki taas mieli leipoa, mutta kaapit olivat tyhjillään. Kauppareissu ja kaappien täydennys ovat siis edessä huomenna! Kauppareissua odotellessa tekaisin kuitenkin tämmöisen helpon ja nopeatekoisen piirakan, jota voi helposti muunnella kotona olevien raaka-aineiden mukaan.

779623.jpg

Pohja: 150 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja

2 dl kauraleseitä (tai esim. kaurahiutaleita)

1 tl kanelia

1 tl leivinjauhetta

Täyte: 2-2,5 dl maustamatonta jugurttia (tai esim. kermaviiliä, vaniljajugurttia...)

1 dl vaniljakreemijauhetta (jälleen käytin Aarian)

(sokeria ja vaniljasokeria)

1 iso omena kuorittuna ja viipaloituna (tai esim. raparperiä, tuoreita tai pakastemarjoja...)

Pinnalle: kanelia, sokeria ja mantelilastuja

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Tämän piirakan paistoin irtopohjavuoassa (pingotin leivinpaperin pohjan ja reunuksen väliin).

Sekoita jugurtti ja vaniljakreemijauhe. Täytettä kannattaa maistaa ja lisätä sokeria ja vaniljasokeria tarvittaessa. Levitä täyte vuokaan pohjataikinan päälle ja asettele omenalohkot päällimäiseksi. Ripottele pinnalle kanelia, sokeria ja mantelilastuja. Paista piirakka 200 asteessa noin puoli tuntia. Jos paistat piirakan irtopohjavuoassa, anna sen jäähtyä haaleaksi ennen kuin irrotat vuoan reunuksen.

Tämä on ihana arkipiirakka. Nopea ja helppo valmistaa ja mukava muunnella sesongin ja kotoa löytyvien aineksien mukaan. Pohja on mukavan rapsakka ja jugurtti tekee täytteestä ihanan mehevän.