Tämäkin on vielä viime viikonlopun kakkusaldoa, en vain ehtinyt aiemmin sitä tänne postaamaan.

Pikkumiehen toiveena oli saada synttärikakkuunsa Lego Poliisihelikopteri. Kyllä piti hetken miettiä kuinka toiveen toteuttaisin, mutta tämmöinen siitä lopulta tuli..

Paljon piti helikopteriin piilottaa tukirakenteita (spagetin kestävyyteen en uskaltanut luottaa, joten käytin cocktail- ja grillitikkuja), jotta sain helikopterin pysymään pystyssä, noista roottorin lavoista (?) puhumattakaan! En uskaltanut tehdä lapoihin edes legopalikoihin kuuluvia "nappuloita", sillä pelkäsin niiden tuovan likkaa painoa ja koko rakennelman romahtavan kuljetuksen aikana. Tämä oli melkoisen haastava koriste, jota näpräilin noin viikon verran, kun osien täytyi antaa kuivua välillä. Ihan täydellistä Lego-kopiota en edes lähtenyt yrittämään, mutta toivottavasti tämä oli sentään riittävän lähellä!

Kakku itsessään on seitsemän munan sokerikakkupohjasta tehty ja kakun kostukkeeksi käytin mango-appelsiini mehua. Täytteenä on mangolla maustettu appelsiini-valkosuklaa"mousse" (Pullahiiren mainiota ohjetta hiukan muuntelin). Kuorrutus on tuttuun tapaan vaahdotettua Flora vispiä ja kivikko suklaarusinoita ja suklaa-kinuskirakeita. Koriste, laatta ja alusta ovat marsipaania ja värjäykseen ja maalaukseen käytin Wiltonin pastavärejä.

Onnea Voitolle vielä näin jälkikäteen!! Toivottavasti kakku oli mieleinen ja maistui vieraillekin! Voiton viimevuotinen synttärikakku löytyy muuten täältä..