Tuoreet mustikat on ihania!! Nyt kun mustikka-aika on parhaimmillaan, piti niistä tietysti tehdä myös täytekakku! Ja jälleen yhdistin mustikat ja valkosuklaan, mutta minkäs teet! Ne vain sopivat niin hyvin yhteen, "match made in heaven, you know"!!

805231.jpg

Pohjana on neljän munan tavallinen sokerikakkupohja, jonka leikkasin kolmeen osaan. Pohjat kostutin mustikka-mansikkamehulla ja täytteenä (molemmissa väleissä) on Linnun ihanainen mustikka-mousse. Päällä on myös mustikoita, joiden pinnalle tein kiilteen hyytelösokerilla. Sivuilla sekä pursotuksissa on valkosuklaa-kermavaahtoa.

Tarkoitukseni oli alunperin kokeilla reunoille korinpohja-pursotusta, mutta päivä oli liian kuuma pursotustreeneihin. Sivelin sitten vain lastalla kermavaahtoa reunoille ja pursotin nopeasti jonkinlaista kiemuraa kakun päälle. Tuossa alareunan pursotuksessa kermavaahto alkoi olla jo tosi vetelää, mutta onnistui sekin jotenkuten. Mitä siis opimme? Älä pursottele helteellä!! Ainakaan kovin kunnianhimoisia ja aikaavieviä tekeleitä...

Kakku oli joka tapauksessa hyvää ja onneksi saimme myös vieraita, ettei kakun syönti jäänyt kokonaan oman porukan harteille! Mustikka ja valkosuklaa sopivat kyllä loistavasti yhteen, mutta tällä kertaa en halunnut laittaa suklaata täytteeseen. Makuyhdistelmä toimi ihanasti näinkin ja suklaakermavaahto myös pursottuu kauniisti. Tai siis olisi pursottunut, jos lämpötila olisi ollut "normaalimpi" ;)