Aiemmin tekemäni Pikku Myy-maalaus (linkki) on herättänyt kovasti kiinnostusta ja sen ansiosta pääsin nyt toteuttamaan aiheesta kokonaisen kakun!

1939875.jpg

1939884.jpg

Tein kakusta samanhenkisen kuin aiemmat Pikku Myy- koristeetkin, vaikka Myy tässä onkin reilusti isompi ja istuskelee puunrungolla. Samat syksyiset sävyt ja kukkaset halusin tähänkin kakkuun.

Pohja on kahdeksan munan perinteinen sokerikakkupohja, jonka leikkasin kolmeen osaan ja kostutin vadelmamehulla. Täytteenä kakussa on vadelma-hilloa, jota terästin hiukan mustaherukkahillolla sekä diplomaattikreemiä (eli vaniljakreemiä ja kermavaahtoa sekoitettuna). Myös tämä kakku on täysin laktoositon. Marsipaanin alla on sipaisu sokericremeä ja pursotukset tein laktoosittomalla vispikermalla. Tyyli on sama vanha tuttu kuin ennenkin, mutta minkäs teet, tykkään tästä ja tyyli on omaan käteen sopiva ;D Koristeet, kuten myös maalauspohja, ovat kaikki marsipaania. Kukkasiin, lehtiin ja numerolaattaan sivelin erivärisiä kimallejauheita antamaan lisää elävyyttä ja syksyn sävyjä.

Toivottavasti kakku on mieluinen 2-vuotiaalle Pikku Myy-fanille ja maistuu niin omalle perheelle kuin vieraillekin. Paljon onnea vielä synttärisankarille!! Meidän kuopus on melkein samanikäinen, joten 2-vuotissynttäreitä juhlitaan pian täälläkin:)