Keittelin kokeeksi hilloa tuoreista luumuista ja jatkeeksi luumu-teemalle leivoin kinuskinmakuisen piirakan jääkaapista löytyneistä aineksista.

1871333.jpg

Pohja: 100 g margariinia

3 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,5 dl fariinisokeria

1 kananmuna

tarvittaessa 1-2 rkl kylmää vettä

Täyte: 8-10 luumua viipaloituna

200 g ranskankermaa

reilu 1 dl fariinisokeria

0,5 tl kanelia (voi jättää poiskin)

2 kananmunaa

Pinnalle mantelilastuja

Nypi kuivat ainekset ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna (ja tarvittaessa hiukan vettä) ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (tai irtopohjavuoan) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin.

Laita viipaloidut luumut taikinan päälle vuokaan. Sekoita täytteen muut ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada luumujen päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja paista piirasta 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.

Keittelin luumuja hilloksi parin kanelitangon kera ja siitä tulikin tosi hyvää. En ole koskaan ollut mikään luumumarmeladin (siis sen joulutorttujen täytteen) ylin ystävä ja siksi ajattelin kokeilla hilloa tuoreista luumuista. Vaikka sitten joulunajan täytekakkuja varten... Jouluhöperön ajatukset karkaavat jo jouluun vaikka syksy on vielä aluillaan, hih! Hillosta tuli siis hyvää, eikä piirakkakaan hassumpaa ollut ;D