Paras ystäväni pyysi minulta kakkua juhlistamaan pappansa kunnioitettavaa 85 vuoden ikää. Toiveena oli perinteinen kermakakku, tosin tällä kertaa täysin laktoosittomana ja gluteenittomana. Lopputulos näyttää tältä..

Suunnittelin laittavani kakkuun tummia, viininpunaisia ruusuja ja tummanvihreitä lehtiä, mutta ulkona paistava, huikean kirkas kevätaurinko inspiroi hakemaan kakkuun pehmeämpiä sävyjä ja raikasta, keväisempää tunnelmaa!

Kakussa on siis kahdeksan munan gluteeniton kakkupohja, jonka kostutukseen käytin metsämansikkamehua. Täytteeseen toivottiin mansikkaa ja vaniljaa (sillä ne yleensä maistuvat kaikille) ja tällä kertaa toteutin toiveen diplomaattikreemillä ja omatekoisella mansikkahillolla, jonka joukkoon lisäsin vielä soseutettuja pakastemansikoita ja omatekoista mansikka-limemarmeladia raikastukseksi. Kuorrutus ja pursotukset ovat vaahdotettua, laktoositonta vispikermaa. Koristeet ovat kokonaisuudessaan marsipaania, muutamalla sokerihelmellä höystettynä. Kakun päälle tuli vielä erillinen, kukilla ja lehdillä koristeltu laatta, jossa luki nimi ja ikä, mutta siitä en muistanut kuvaa ottaa.

Myöhästyneet onnittelut Einolle! Toivottavasti kakku oli mieluinen ja maistui kaikille!

Nyt viikonlopun kakkujen kimppuun; luvassa on ainakin jalkapalloa ja tyttömäistä hempeyttä, mutta niistä enemmän huomenna.. Leipomisiin!!!