Rahka- ja sitruslinjalla siis jatketaan...

Muuntelin jälleen tätä (linkki) ihanaa rahkakakkuohjetta.

1439491.jpg

1439493.jpg

1439495.jpg

Tässä on siis makuaineena lime appelsiinin sijasta ja valitsin siksi koristeisiinkin vihreitä sävyjä. Ruusut ja lehdet ovat marsipaania, lisäkoristeena vihreää helmiäishohtoista koristelugeeliä ja sokerihelmiä. Sitrushulluus jatkui vielä kermavaahdossakin, maustoin sen sitruunatahnan rippeillä ja siitä tulikin ihanan makuista. Tahna löysytti vaahtoa jonkin verran, joten pursotusjälki ei ole mitenkään täydellistä.

Käytin tämän kakun pohjana kääretorttupohjasta leikattua, vaniljamaidolla kostutettua pyörylää, mutta ihan yhtä hyvin pohjaksi käy myös keksinmurupohja. Tässä vielä ohje täytteeseen (sopiva määrä halk. 24cm:n vuokaan):

9 liivatelehteä

500 g rasvatonta maitorahkaa

200 g ranskankermaa (creme fraiche)

2-2,25 dl sokeria

2 rkl vaniljasokeria

3 dl kermaa

2 limen raastettu kuori ja puristettu mehu

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, ranskankerma, sokerit ja limen kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna limenmehu kiehuvaksi ja liuota siihen liotetut liivatteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahka-kermavaahtosekseen koko ajan huolellisesti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja hyydytä kylmässä vähintään neljä tuntia.

Tämä ohje on ehdottomasti yksi omista lemppareistani!! Kakun koostumus on ihanan pehmoinen ja maku keveän raikas, jota ranskankerma pehmensi vielä entisestään. Rahkainen kakku on myös kevyempi kuin tuorejuustopohjainen hyydykekakku ja vielä kevyemmän tästä saa vaihtamalla kerman kevytvispiin tai vaikka vaahtoutuvaan vaniljakastikkeeseen (toki silloin sokeria on syytä vähentää). Makua voi muunnella vaihtamalla lime appelsiiniin tai sitruunaan tai korvaamalla sitrukset vaikka marianne-karkkimurskalla. Kesällä tämän lime- tai sitruunaversion pinnalle voi laittaa vaikka tuoreita mansikoita (hyytelösokerikiilteen alle) ja taas kakku muuttuu kertaheitolla erilaiseksi. Tämä on todella helppo ja nopea ohje, suosittelen!!