Jääkaapissa oli maitorahkaa, jonka viimeinen käyttöpäivä alkoi lähetä uhkaavasti. Kakkuunhan se piti tietysti käyttää, mihinkäs muuhun!!

794316.jpg

Pohjana kakkuun käytin kaakaokääretorttupohjasta leikattua sopivankokoista pyörylää. Yleensä pidänkin pakkasessa valmiina sopivankokoisia kääretorttupohjan paloja. Sieltä on nopea napata valmis pohja, kun oikein alkaa kakuttamaan!

Kakun täyte on jälleen yksi muunnelma omasta appelsiini-rahkahyytelökakustani ja pintakiilteen kopsasin Marien kovasti kehutusta mango-juustokakusta. Tässäpä tarkempaa ohjetta:

Täyte: 6 liivatelehteä

500 g rasvatonta maitorahkaa

reilu dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 rkl sitruunamehua

2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna

vajaa dl appelsiini-mangomehua (Juissi)

Kiille: 1,5 prk mangososetta (Piltti)

2 liivatelehteä

noin 0,5 dl appelsiini-mangomehua

Pingota pienen (halk. 18 cm) irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi ja laita kääretorttupohjan pala vuoan pohjalle. Kostuta kevyesti appelsiini-mangomehulla. Tämä täytemäärä riittää isompaankin (halk. 24 cm) vuokaan, mutta siitä tulee luonnollisestikin silloin matalampi. Yleensä teen 1,5-kertaisen annoksen isompaan vuokaan, sillä pidän muhkeista kakuista.

Vaahdota vispi ja lisää joukkoon rahka, sokerit ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna mehutilkka kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut ja puristetut liivatteet. Kaada täyte vuokaan pohjalevyn päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Laita pieneen kattilaan mangosose ja mehu. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen ja sulata liotetut liivatteet kuumaan soseeseen. Kaada mangosose varovasti kakun pinnalle ja hyydytä jääkaapissa kunnes kiille on kunnolla hyytynyt.

Pyöräytä lastalla tai veitsellä kakun reunat irti vuoasta ennen kuin irrotat vuoan reunat. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele. Tällä kertaa laitoin koristeeksi vaahtokarkkimassa-liljan ja -lehtiä sekä sokerihelmiä.

Tämä kakku oli tosi hyvää, olisin voinut syödä vaikka koko kakun kerralla!! No, kahta palaa enempää en kuitenkaan jaksanut.. Mangosose on sellaisenaankin ihanaa, mutta kakussa se maistuu vieläkin paremmalta! Kannattaa kyllä kokeilla =)