Tein tämän kakun ystäväni 10-vuotiaalle pojalle. Kakkuun haluttiin pääkallo-teema, mutta muuten sain ulkonäön suhteen vapaat kädet.

1956888.jpg

1956891.jpg

Hain koristeisiin hiukan sellaista Pirates of the Caribbean-logon vanhahtavaa henkeä...

Kakussa on 8 munan perinteinen sokerikakkupohja, jonka kostutin mansikkamehulla. Täyteeksi toivottiin lasten suosikkeja mansikoita ja kermaa. Surautin sauvasekoittimella omatekoista mansikkamarmeladia ja pakastemansikoita sileäksi soseeksi ja sen lisäksi levitin kakun väliin reilusti diplomaattikreemiä. Kakun päälle keitin mustan kinuskin Kick-lakutoffeesta ja reunapursotukset tein pitkästä aikaa Flora vispillä, joka ei jostain syystä tahtonut vaahtoutua kunnolla. Toivottavasti kermat kuitenkin kakun reunoilla pysyi! Pursotuksiin oli jälleen olemassa idea aivan erilaisesta tyylistä, mutta se suunnitelma meni mönkään sillä iso korinpunostyllani on edelleen paikassa nimeltä jemma! On kai tilattava jostain uusi... 

Koristeet muovailin marsipaanin ja sokerimassan seoksesta, harmi vain ettei pääkallon kolmiulotteisuus näissä kuvissa oikein näy. Koriste on kokonaisuudessaan ehkä sentin paksuinen, joten silmät ja suu olivat oikein kunnon kuopat, joiden pohjat vielä maalasin tummanruskealla värillä (ja kuivahkolla pensselillä) tummemmiksi. Pinnalle sivelin vielä pronssin- ja kullanvärisiä kimallejauheita, vaikka ei kai pääkallo taida oikeasti kimaltaa... Lisäkoristeeksi ripottelin vähän helmiäisiä, sillä minusta ne sopivat kivasti koristeiden sävyihin.

Toivottavasti kakku oli mieluinen ja maistui niin vieraille kuin omallekin perheelle. Onnea Jannelle vielä kerran!