Leivoin tänä jouluna monenlaisia kahvikakkuja lähisuvulle ja ystäville joulutervehdykseksi. Tässä muutamia:

1147032.jpg

Valkosuklaalla kuorrutettu mausteinen mokkakakku,

1147027.jpg

Kinuskikuorrutettu appelsiini-suklaakakku,

1147024.jpg

Taatelinen Kentuckyn kakku,

1147030.jpg

Joulupukin muotoinen piimäkakku ja

1147029.jpg

Puolukkainen maustekakku.

Vein kakut tänään sellofaaniin pakattuina ja kuusenkoristeilla viimeisteltyinä perille. Toivottavasti kakut maistuvat ja niiden mukana meni perille myös rippunen sitä hyvää joulumieltä, jonka kakkujen leipomisesta ja antamisesta itselleni sain =)

Mikäli joku kakkuohjeista kiinnostaa, voin kirjoitella niitä tänne myöhemmin.

Tässä ohje tuohon alimpaan, puolukkaiseen maustekakkuun (ohje on kirjasta Seitsemän sortin leivonnaiset):

2 kananmunaa

3 dl fariinisokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

2 tl kanelia

1,5 tl jauhettua kardemummaa

1 tl inkivääriä

1 dl piimää (tai maustamatonta jugurttia)

1 dl sulatettua margariinia

1 dl kiinteää puolukkahilloa

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen piimän, rasvan ja puolukkahillon kanssa. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pitkänomaiseen vuokaan ja paista uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti

Tämä ohje on siis mitoitettu pitkänomaiseen leipävuokaan. Oma sydänvuokani on niin suuri, että tuplasin ohjeen. Taikina mahtui juuri ja juuri paistumaan vuokaani ja kakusta tuli mukavan muhkea.

 

Tässä ohje tuohon valkosuklaalla kuorrutettuun mokkakakkuun (ohjeen olen puolihuolimattomasti kopsannut varmaan jostain lehdestä, mutta en yhtään muista mistä eikä kakun nimikään tainnut olla alunperin tämä...):

250 g voita

3 dl sokeria

3 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

0,5 dl murukahvia

2 tl vaniljasokeria

2 tl kardemummaa

0,5 dl maitoa

Kuorrutus: 100-150 g valkosuklaata

(1 rkl vahvaa kahvia)

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen välillä hyvin vatkaten. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti (rengasvuoassa kakku paistuu hiukan nopeammin).

Kumoa kakku ja anna jäähtyä kunnolla. Kuorruta kakku sulatetulla valkosuklaalla (joukkoon voi lisätä hiukan kahvia). Koristele kakku mielesi mukaan.