Nämä ihanat aurinkoiset päivät ja lintujen riemukas laulu virittävät mielen ihan väkisinkin lähestyvään kevääseen ja ainakin minä himoitsen näihin aikoihin raikkaita, hedelmäisiä makuja. Olen etsinyt turhaan lähiseudun ruokakaupoista lemon curdia eli sitruunatahnaa, joten päätin kokeilla sen valmistusta itse. Löysin Hellapoliisilta mukavankuuloisen ohjeen (linkki) ja testasin sitä eilisiltana. Sitruunamehun vaihdoin kyllä limen mehuun, sillä pidän sen mausta vielä sitruunaakin enemmän. Lime curdista tuli hyvää ja heti teki mieli testata sitä johonkin leipomukseen. Tein tänään pikaisen kääretortun, jonka täytteeseen laitoin tuota lime-tahnaa.

1348976.jpg

Ihan perus-kääretorttupohjan täytteenä on siis purkillinen kermaa vatkattuna vaahdoksi ja mausteeksi lisäsin desin verran lime-tahnaa ja noin puoli desiä kookoshiutaleita. En millään malttanut odotella kääriksen tekeytymistä vaan maistelin palan heti. Ai että oli raikasta ja hyvää ja sainpa vangittua maistiaiskuvaan hiukan auringonpaistettakin! Maku varmasti vielä voimistuu kun torttu saa rauhassa tekeytyä jääkaapissa.

Sunnuntaina yritetään viimein juhlia sairaalareissun vuoksi mönkään menneitä keskimmäisen tyttären 3-vuotissynttäreitä, joten eiköhän lime-tahnalle tule vielä lisääkin käyttöä viikonlopun aikana! Pääkoppa pursuaa ideoita synttäritarjoiluja varten, eri asia sitten onkin mitä loppujen lopuksi ehdin tekemään.. Jännityksellä odotan itsekin ;)