Leivoin tänään kakkupohjia viikonlopun tilauskakkuja varten. Kun kerran uuni oli lämmin, tekaisin samalla iltapalalle pieniä kinkkupiiraita. Näistä tulikin tosi hyviä! Meidän 5-vuotias esikoinen söi heti kerralla kolme =)

828497.jpg

Ohje on samantapainen kuin aikaisemmissa savulohipiiraissa, mutta lisään sen kuitenkin tähän:

Pohja: 100 g margariinia

0,5 dl vehnäleseitä

2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kermaa

Täyte: 2 kananmunaa

100 g ruohosipuli-tuorejuustoa

0,5 dl kermaa

2 dl juustoraastetta

n. 150 g palvikinkkua silputtuna

4 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna

persiljaa, basilikaa

kirsikkatomaatteja puolitettuina

 

Nypi pehmeä rasva, vehnäjauhot ja leseet murumaiseksi. Lisää kerma ja sekoita vain sen verran että saat tasaisen taikinan. Painele taikina jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille. Nosta vuoat kylmään täytteen tekemisen ajaksi.

Sekoita täytteen ainekset kirsikkatomaatteja lukuun ottamatta tasaiseksi ja jaa täyte vuokiin pohjataikinan päälle. Paina jokaiseen piiraaseen kirsikkatomaatin puolikas ja paista piiraita uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Tästä määrästä tuli 8 isompaa, normaalissa silikoni-muffinivuoassa paistettua piirasta ja lisäksi 6 pienempää, matalissa foliovuoissa paistettua piirasta. Piiraat irtosivat tosi hyvin myös voitelemattomista foliovuoista.